Proceduri de umplere a ridurilor

Publicat la data de: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat la data de: 21 Iulie 2009
Autor: SfatulMedicului

Informatii medicale

Sus
Proceduri de umplere a ridurilor

Substantele de umplere, incluzand colagenul si alte substante, pot imbunatati aspectul tenului, conferindu-i un aspect mai neted. Tonusul si elasticitatea cutanata se modifica pe masura inaintarii in varsta, determinand aparitia ridurilor. Substantele de umplere cutanata ajuta la corectarea imperfectiunilor cutanate si a anumitor tipuri de cicatrici.

Exista o serie de substante de umplere, incluzand colagen de origine bovina, colagen uman obtinut prin inginerie genetica, material de umplere sintetic sau colagenul propriu (extras din alta parte a corpului). Majoritatea sunt doar remedii temporare deoarece cu timpul colagenul va fi absorbit de catre organism. Vor fi necesare sedinte repetate pentru mentinerea aspectului neted al tenului. Se poate implanta si grasimea proprie (de la nivelul abdomenului sau coapselor), ajutand la obtinerea unor rezultate permanente.

Procedura: initial se va face anestezie locala pentru amortirea zonei care va fi tratata. Ulterior medicul specialist va injecta substanta de umplere. In functie de substanta injectata si de scopul tratamentului, pot fi necesare proceduri suplimentare.

Efecte adverse frecvente: poate aparea o usoara vanataie locala, tumefiere, inrosirea tegumentelor si senzatie de tensiune la nivelul zonei tratate.

Complicatii: desi substantele sintetice persista mai mult timp, ele pot determina reactii alergice. Este necesara testarea cutanata pentru a stabili daca exista sensibilitate la substanta de umplere folosita. Majoritatea persoanelor nu prezinta reactii alergice la acestea si pot suporta injectia cu acestea.

Recuperare: in majoritatea cazurilor tumefierea, roseata sau vanataia dispar in cateva zile pana la o saptamana, in functie de zona injectata si de tipul de substanta folosit. Daca se folosesc injectii cu grasime, recuperarea poate dura mai mult.

Rezultate: tipul de substanta folosita va influenta perioada cat timp pielea se mentine neteda. Ca si colagenul natural, majoritatea acestor substante isi pierd forma cu timpul. Vor fi necesare doua sau patru sedinte pe an pentru mentinerea efectelor. In cazul implantarii grasimii proprii, se pot obtine rezultate pe termen lung.


Medici specialisti Chirurgie plastica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Ce obiceiuri iti afecteaza tenul. Afla cum sa previi aparitia ridurilor si sa ai un ten intinerit Ce obiceiuri iti afecteaza tenul....

    Varsta pe care o arata chipul tau e mai inaintata decat cea din buletin? Daca nu iti place ceea ce vezi in oglinda, este timpul sa iei masuri si sa faci schimbari in rutina zilnica. Multe dintre obiceiurile zilnice, pe care tu le consideri inofensive, isi lasa...citeste mai mult

  • Preparatele injectabile cu botox Preparatele injectabile cu botox

    Generalitati Botoxul este un binecunoscut brand pentru un medicament ce contine toxina botulinica de tip A. Toxina este produsa de o bacterie care provoaca intoxicatia alimentara numita botulism. Cand este injectat in doze mici, controlate, botoxul nu va...citeste mai mult

  • Implantele, prezent si viitor Implantele, prezent si viitor

    Implantarea de dinti artificiali, semnalata de cercetari antropologice ca fiind practicata, empiric desigur, inca inaintea erei noastre, capata prima descriere cu caracter stiintific mult mai tarziu in sec al XVIII-lea. Ulterior, in sec al XIX-lea si primele decenii...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate