Clickmed
programare rapida la medic

In ce consta microdermabraziunea faciala?

Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2018

Generalitati

Sus
In ce consta microdermabraziunea faciala?

Microdermabraziunea faciala este o procedura cosmetica. Aceasta procedura poate fi facuta de specialisti in ingrijirea pielii si implica eliminarea stratului superior al pielii cu un dispozitiv special destinat.

Microdermabraziunea poate exfolia pielea, poate reduce semnele de imbatranire si poate face ca pielea sa para mai uniforma. Procedura este sigura pentru orice persoana, indiferent de culoarea pielii.

In mod normal, aceasta este efectuata de catre un profesionist in domeniul sanatatii, dar unele magazine vand kituri ce pot fi folosite la domiciliu.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Ce este microdermabraziunea?
  3. Indicatii si beneficii
  4. Pregatirea pentru procedura
  5. Riscurile si efectele secundare ale microdermabraziunii
  6. Timpul de recuperare
  7. Concluzii
  8. Citeste pe aceeasi tema

Ce este microdermabraziunea?

Sus

Microdermabraziunea este o procedura cosmetica neinvaziva. Persoana care efectueaza procedura va pulveriza sau va intinde cristale fine pe piele cu o bagheta care exfoliaza usor suprafata, indepartand stratul aflat superior. Scopul microdermabraziunii faciale este de a face pielea sa aiba un aspect mai tanar.

Procedura nu este dureroasa si are o durata de aproximativ 30-40 de minute pentru fata si 20 de minute pentru gat. Dupa efectuarea tehnicii pot sa apara simptome usoare de inflamatie, asemanatoare cu arsurile solare. Aceste simptome dureaza doar cateva zile.

O persoana poate necesita intre 5 si 16 sedinte de microdermabraziune faciala. Tratamentele pot fi efectuate saptamanal, la fiecare doua saptamani sau lunar, in functie de tipul de piele si de motivul tratamentului.

Majoritatea persoanelor doresc efectuarea microdermabraziunii pentru a intineri aspectul fetei si gatului, dar procedura poate fi efectuata pe orice zona a pielii.

Trebuie retinut faptul ca rezultatele nu sunt permanente, iar microdermabraziunea nu opreste procesul de imbatranire.

Indicatii si beneficii

Sus

Scopul microdermabraziunii este de a face tenul unei persoane mai fin, mai stralucitor si mai plin de culoare. Acesti factori vor da un aspect mult mai tanar fetei.

Oamenii solicita deseori microdermabraziunea pentru urmatoarele conditii:

• Atunci cand apare lasarea pielii fetei;
• In cazul in care apar diferente de tonuri si nuante ale pielii;
• Daca exista o textura neregulata a pielii;
• Existenta petelor provocate de batranete;
• Pete intunecate ce se formeaza dupa vindecarea acneei;
• Daca exista melasma, reprezentata prin zone de hiperpigmentare.

Prezenta cicatricilor

Medicii dermatologi pot utiliza, de asemenea, microdermabraziunea pentru a spori rezultatele produselor cosmetice anti-imbatranire sau de albire ale pielii. Procedura poate ajuta aceste produse sa patrunda mai usor in piele.

Microdermabraziune vs. dermabraziune

Microdermabraziunea este o procedura mai putin invaziva decat dermabraziunea. Dermabraziunea utilizeaza metode mai intense pentru a elimina stratul superior al pielii.

Medii dermatologi pot recomanda dermabraziunea pentru vindecarea cicatricilor aparute in urma acneei, pentru reducerea cicatricilor provenite din accidente sau interventii chirurgicale sau pentru a elimina tatuajele.

Dermabraziunea este o procedura potrivita doar pentru persoanele cu pielea deschisa la culoare, in timp ce microdermabraziunea poate fi utilizata de persoanele cu orice culoare a pielii.

Pregatirea pentru procedura

Sus

Inainte de efectuarea microdermabraziunii este indicata consultarea unui medic dermatolog. De asemenea, se recomanda informarea persoanei in cauza cu privire la urmatoarele aspecte:

• Care sunt rezultatele la care trebuie sa se astepte dupa efectuarea procedurii;
• Numarul sedintelor de tratament necesare;
• Costul tratamentelor;
• Factorii de risc;
• Efectele secundare si complicatiile potentiale.

O persoana care doreste aceasta procedura poate cere sa vada fotografii efectuate inainte si dupa tratament. De asemenea, este recomandat sa se discute anterior cu persoane care au primit deja tratamentul.

Medicul dermatolog va examina pielea unei persoane in timpul consultului pentru a se asigura ca microdermabraziunea reprezinta o metoda adecvata de tratament.

Costuri

Preturile microdermabraziunii variaza in functie de:

• Expertiza si calificarile specialistului;
• Numarul sesiunilor de tratament;
• Tipul de microdermabraziune;
• Locatia clinicii.

Riscurile si efectele secundare ale microdermabraziunii

Sus

Persoanele care au urmat un tratament impotriva acneei cu isotretinoin in ultimele 6 luni ar putea necesita o perioada de asteptare inainte de microdermabraziune. Aceste persoane prezinta un risc crescut de aparitie a complicatiilor, cum ar fi aparitia cicatricilor.

Medicul trebuie informat despre orice zona a pielii care s-a modificat recent sau despre orice pata de pe piele care creste, isi modifica forma sau sangereaza. Aceste probleme pot indica exista cancerului de piele.

Pentru cateva zile dupa microdermabraziune, persoana la care a fost efectuata procedura poate observa:

• Inflamarea pielii;
• Inrosirea pielii, similara cu arsurile solare;
Echimoze;
• Senzatie de arsura sau intepatura;
• Cresterea sensibilitatii pielii la razele solare.

Dupa procedura se recomanda utilizarea metodelor de protectie solara. Acest lucru va ajuta la asigurarea celor mai bune rezultate si la reducerea riscului de aparitie a efectelor secundare.

Microdermabraziunea poate sa nu fie potrivita pentru persoanele care au risc crescut de aparitie a cicatricilor sau pentru persoanele cu diferite eruptii cutanate, dar aceste lucruri pot fi gestionate cel mai bine de medicul dermatolog.

Timpul de recuperare

Sus

Majoritatea persoanelor nu au nevoie de un timp indelungat de recuperare dupa microdermabraziune. Daca o persoana experimenteaza efecte secundare dupa procedura, acestea tind sa dispara dupa cateva zile.

In majoritatea cazurilor, pielea se va recupera suficient pentru o noua sesiune de microdermabraziune in decurs de o saptamana.

Microdermabraziunea la domiciliu

Multe kituri de microdermabraziune pot fi achizitionate din magazine, atat fizice cat si online. Spa-urile si saloanele de infrumusetare pot comercializa, de asemenea, aceste kituri.

Cu toate acestea, persoanele care doresc sa efectueze microdermabraziune la domiciliu sunt sfatuite sa ceara parerea unui medic dermatolog inainte de inceperea procedurii.

Medicul se va asigura ca pielea persoanei este adecvata pentru aceasta procedura si ca riscurile de aparitie a complicatiilor sunt foarte reduse.

De asemenea, medicii trebuie sa informeze persoanele care doresc sa efectueze microdermabraziunea in afara unui cadru clinic despre orice efecte adverse pot sa apara ulterior tratamentului.

Concluzii

Sus

Microdermabraziunea este o procedura cosmetica neinvaziva, utilizata pentru a face ca tenul unei persoane sa devina mai uniform si mai neted, capatand un aspect mai tanar.

Microdermabraziunea indeparteaza stratul superior al pielii, de obicei fiind nevoie de mai multe sesiuni de tratament pentru a obtine efectele dorite.

Cei mai multi oameni folosesc aceasta procedura pentru a reduce efectele vizibile ale imbatranirii. Cu toate acestea, trebuie retinut faptul ca microdermabraziunea nu opreste imbatranirea si nu are efecte permanente.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Sectiune sustinuta de: Advertisement

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate