Modificarea deciziei din 4/2008 privind continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare

Modificarea deciziei privind continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare

Sus
Decizia Colegiului Medicilor din Romania nr. 3/2009 pentru modificarea Deciziei Consiliului national al Colegiului Medicilor din Romania nr. 4/2008 privind continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 147, din 9 martie 2009.

In temeiul articolului 385, al articolului 404 aliniatul (2) si al articolului 406 aliniatul (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul national al Colegiului Medicilor din Romania decide:

Articolul I. — Articolul 81 din Decizia Consiliului national al Colegiului Medicilor din Romania nr. 4/2008 privind continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 215 din 20 martie 2008, cu completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
„Articolul 81. — (1) Toate avizele de continuare a activitatii peste varsta de pensionare vor fi emise si eliberate de catre colegiile teritoriale.
(2) Avizul prevazut la articolul 6 se emite de Biroul executiv al Consiliului national al Colegiului Medicilor din Romania.
(3) Pentru medicii care isi desfasoara activitatea in unitatile medicale publice, avizele de continuare a activitatii peste varsta de pensionare pot fi prelungite pana la primirea deciziei de pensionare, dar nu mai mult de 3 luni de la data la care s-a depus dosarul de pensionare de catre angajator, cu exceptia cazului in care sunt aplicabile dispozitiile articolul 4.”

Articolul II. — Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Adenomul de prostata Adenomul de prostata

    Generalitati Prostata este o formatiune glandulara cu structura fibromusculara care inconjoara baza vezicii urinare si face parte din aparatul reproducator masculin. Odata cu inaintarea in varsta prostata are tendinta de crestere in volum (hiperplazia benigna de...citeste mai mult

  • Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala Recomandari dietetice pentru...

    Generalitati Daca sunteti unul din pacienti diagnosticati cu hipertensiune arteriala, medicul specialist v-a explicat, desigur, ca exista o importanta legatura intre dieta si evolutia bolii precum si in riscul de aparitie a complicatiilor. Dar stiati ca ce alegeti sa...citeste mai mult

  • Probleme de sanatate ale ochilor Probleme de sanatate ale ochilor

    Miopia Aproximativ 26% din populatia lumii nu vede clar obiectele aflate la distanta. Aceasta afectiune se numeste miopie, iar din 1970, incidenta sa a crescut cu peste 25%. Factorii de risc includ: - istoricul familial al bolii (indiferent ca miopia este prezenta...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate