Ministerul Sanatatii acorda prioritate achizitiilor de ambulante

Ministerul Sanatatii acorda prioritate achizitiilor de ambulante

Ministrul Sanatatii Florian Bodog aprecieaza ca motivele care au determinat disputa publica initiata de dl Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe tema achizitiilor de ambulante pentru SMURD, sunt artificiale si ca o directa comunicare poate rezolva problema.

” Il asigur pe dl secretar de stat Arafat ca am toata deschiderea si determinarea pentru identificarea solutiei adecvate, impreuna cu toti cei care au responsabilitati in aceast domeniu, pentru ca nu exista nicio rezerva sau ezitare in privinta achizitiilor de noi ambulante.

Ba dimpotriva! Viziunea Guvernului este, potrivit angajamentelor din programul de guvernare, sa punem in practica un proiect major –achizitia de 3000 de noi ambulante – nu doar la nivelul SMURD, ci in toata tara, astfel incat sa nu existe localitate fara ambulanta. Insa, intreaga procedura trebuie sa se desfasoare cu respectarea deplina a legii si in beneficiul oamenilor.

Prin urmare ma astept la o participare si contributie corespunzatoare din partea dlui Arafat” sustine ministrul Sanatatii Florian Bodog.

Noua legislatie privind achizitiile publice, adoptata anul trecut, a facut inaplicabil protocolul dintre Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne privind dotarea pentru ISGU si a determinat ANAP sa-l aprecieze necorespunzator.

Urmare a acestei realitati a fost redactat si este in curs de evaluare si semnare, un nou protocol care va permite lansarea procedurii de achizitie de noi ambulante in conditii legale.

Ministrul Sanatatii, accentueaza ca nu exista niciun risc, de nicio natura care sa determine sincope in activitatea SMURD, cu atat mai putin sa puna ” in pericol viata oamenilor” si il asteapta la un dialog constructiv pe dl Raed Arafat, imediat ce acesta va reveni in tara.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Ai medicamente expirate? Iata ce trebuie sa faci cu ele Ai medicamente expirate? Iata ce...

    Majoritatea oamenilor au in casa pastile si siropuri care au expirat. Acestea nu se arunca la gunoi, la chiuveta, nici la toaleta. Astfel de gesturi sunt nocive pentru sanatate, dar si pentru mediu, deoarece medicamentele sunt un factor important de poluare. Mai mult,...citeste mai mult

  • Suplimentele nutritionale Suplimentele nutritionale

    Generalitati Desi in ziua de azi nu am ajuns sa substituim alimentele cu nutrienti comprimati, asa cum profeteau povestirile stiintifico-fantastice ale secolului XX, tot mai multi oameni recurg la suplimente urmarind, de regula, sa isi amplifice capacitatile...citeste mai mult

  • Ulcerul de gamba Ulcerul de gamba

    Generalitati Ce este ulcerul de gamba? Ulcerul de gamba este o pierdere de substanta dermoepidermica, situat sub nivelul genunchilor sau la nivelul labei piciorului, care necesita mai mult de sase saptamani pentru a se vindeca. Ulcerul de gamba consta dintr-o...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate