De ce sa folosim produse cosmetice BIO?

Publicat la data de: 13 Martie 2013 | Actualizat la data de: 13 Martie 2013
De ce sa folosim produse cosmetice BIO?

Folosim in fiecare zi produse cosmetice cum sunt: sapunul, gelul de dus, samponul, crema sau laptele demachiant, produsele de machiaj, produse pentru ras.

Dar de foarte multe ori aceste produse contin ingrediente chimice cu impact negativ asupra sanatatii noastre. De multe ori citim pe eticheta ingredientele din care sunt fabricate aceste produse si ne aducem aminte de lectia de chimie.

Sunt deja studii care arata ca unele ingrediente sunt nefaste sanatatii noastre, favorizand chiar aparitia cancerului. S-a dovedit deja ca aluminiul, uleiurile minerale derivate din petrol, parabenii, fenoxietanolul, SLS-ul (sodium lauryl sulfat) provoaca pe termen lung de la alergii pana la boli mult mai grave.

De exemplu, s-a constatat ca de-a lungul vietii femeile pot absorbi nu mai putin de 2 kg de produse chimice si cancerigene numai din machiaj. In jur de 9000 de produse chimice sunt utilizate in mod regulat de industria cosmetica, multe dintre ele fiind nocive pentru sanatate. Ele sunt utilizate in cantitati mici pentru a raspunde reglementarilor sanitare.

De aceea este foarte important sa alegem produse cat mai naturale pentru ingrijirea pielii si a parului. Dar cum sa facem aceasta alegere? Exista produse pe care producatorii le vand drept naturale si altele BIO.

Produsele certificate BIO prezinta urmatoarele avantaje:

  • promovarea utilizarii produsele provenite din agricultura organica si respectarea biodiversitatii
  • folosirea resurselor naturale in mod responsabil si respectarea mediului inconjurator
  • utilizarea proceselor curate si respectuoase fata de sanatatea oamenilor si mediul inconjurator
  • integrarea si dezvoltarea conceptului de "Green Chemistry"

Mai multe informatii aici: www.cosmos-standard.org

Beneficiile pe care aceste produse le aduc sunt urmatoarele:

Respectul fata de om:
In afara absentei materiilor prime care pot contine substante chimice si poluante (pesticide, ingrasaminte chimice de sinteza, OMG....) care, pe termen lung pot sa fie nefaste corpului nostru si mediului, produsul cosmetic conform cu standardul cosmeticii ecologice si biologice este bogat in activi de origine naturala, in concordanta cu pielea noastra.

Trasabilitatea:
Nu este intotdeauna usor sa intelegem compozitia exacta a unui produs cosmetic conventional si sa identificam provenienta materiilor prime care il compun. Cosmetologia biologica este astazi controlata de organisme independente. Acest lucru permite garantarea unei trasabilitati sigure a ingredientelor, a procesului de fabricatie si a produselor finite.

Prezervarea mediului inconjurator:
Agricultura biologica este un mod de productie care respecta prin definitie biodiversitatea si echilibrele naturale. Prin sustinerea activa a acestei practici agricole, cu totii ajutam la imbunatatirea calitatii apei, solurilor si aerului.

Bogatia produselor bio:
Natura ne ofera o gama foarte diversa de ingrediente. Fiecare ingredient, fie el de origine vegetala sau minerala, are proprietati bine definite. Aceasta diversitate naturala favorizeaza crearea de largi game de produse eficiente, foarte naturale si sanatoase.
(definitie preluata de pe: www.cosmebio.org/fr/pourquoi-la-cosmetique-bio.php)

Pentru o intelegere mai usoara a acestor principii, iata ce reprezinta labelul BIO de pe eticheta unui produs certificat:

  • minimum: 95% ingrediente naturale sau de origine naturala
  • minimum: 95% din ingredientele vegetale provin din agricultura biologica
  • minimum: 10% din totalul ingredientelor provin din agricultura biologica.

Nota: Produsele cosmetice sunt compuse de multe ori in procent de 50 pana la 80% din apa, care nu se certifica.

Compania Planete Bleue produce cosmeticele Born to Bio in regiunea Vichy din Franta, renumita pentru calitatile apei termale. Planete Bleue reprezinta un angajament de incredere. Toate produsele cosmetice Born to Bio sunt certificate Cosmebio Ecocert.

Sunt fabricate din produse naturale care respecta pielea si parul cosumatorilor. Toate ingredientele sunt selectionate dintre cele mai blande si eficiente in mod natural. Gasiti produsele Born to Bio pe www.bio-trade.ro



Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.



Citeste si

Arhiva
  • Cancerul - mit si adevar Cancerul - mit si adevar

    Generalitati Cancerul este o boala care are ca mecanism o proliferare celulara anarhica, necontrolata si neintrerupta. Potrivit studiilor, in Europa si in America de Nord, predominant apar cancerul de plaman, cancerul colorectal si cancerul mamar. In Africa apar...citeste mai mult