Clickmed
programare rapida la medic

10 greseli in ingrijirea pielii

Actualizat la data de: 30 August 2011

Generalitati

Sus
10 greseli in ingrijirea pielii

Pielea este un organ viu, intr-un continuu proces de regenerare.

Desi foarte subtire, stratul exterior, cunoscut sub numele de epiderma, constituie bariera protectoare dintre organism si bacterii. In profunzime, se regasesc dermul si hipodermul, doua straturi care produc ulei si colagen, oferind pielii suport, elasticitate si stralucire.

Ingrijirea pielii reprezinta un pas foarte important in mentinerea sanatatii, insa este necesara acordarea unei atentii sporite in alegerea produselor si a tratamentelor cosmetice pentru care se opteaza.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. 10 greseli in ingrijirea pielii
  3. Citeste pe aceeasi tema

10 greseli in ingrijirea pielii

Sus

Folosirea solarului - Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca solarul este una dintre cauzele aparitiei cancerului. Printre alte efecte negative ale acestuia se enumera formarea ridurilor, accelerarea cancerului de piele, aparitia petelor inestetice, etc.

Neutilizarea zilnica a cremelor cu factor de protectie soalara - In urma unor studii s-a descoperit ca folosirea zilnica a cremelor cu factor de protectie 5, zi de zi, timp de cinci ani previne afectarea pielii de expunerea la razele solare. Indicat ar fi, totusi sa se foloseasca, pe vreme insorita, cel putin o crema cu factor de protectie 15.

Expunerea prelungita la soare - 10-15 minute pe zi, fara protectie adecvata, de cateva ori pe saptamana, ajuta organismul sa asimileze vitamina D, dar va poate afecta pielea, pe termen lung.

Utilizarea demachiantului gresit - Daca uscarea pielii devine o problema o lotiune astringenta va inrautati lucrurile. Inclusiv demachiantul se va alege in functie de tipul de ten. Atentie, totusi, la cremele uleioase. Un demachiant bogat in grasimi poate stimula productia glandelor sebacee. In cazul in care o persoana nu cunoaste ce fel de tip de ten are, va cere sfatul unui profesionist.

Folosirea cremelor fara retinoizi - Cea mai buna crema de noapte care previne imbatranirea este cea care contine vitamina A sau retinoizi. Orice persoana cu varsta de peste 20 de ani ar trebui sa foloseasca o astfel de formula. Aceasta previne imbatranirea sau va atenua ridurile deja existente, preintampina acneea si exfolierea pielii.

Exfolierea excesiva - Exfolierea depinde de tipul de ten: daca pielea este uscata, exfolierea intensiva subtiaza stratul lipidic al pielii iar pielea sensibila chiar se poate inflama. Exfolierea este indicata mai ales in cazul tipului de ten gras.

Utilizarea zilnica a cremelor hidratante in cazul tenului gras - Persoanele cu ten gras trebuie sa evite cremele hidratante si sa le foloseasca doar pe cele de protectie solara.
Cremele de protectie solara contin ingrediente hidratante iar tenul gras produce proprii lui acizi grasi, astfel incat nu este nevoie de o crema hidratanta. In cazul tenului mixt, crema hidratanta se va aplica doar in zonele uscate. Dupa folosirea substantelor astringente pielea are nevoie de 30 de minute pentru ca glandele sebacee sa isi reia actiunea si abia dupa 45 de minute veti putea stii cert daca este sau nu nevoie sa se utilizeze o crema hidratanta.

Prea multe cheltuieli pentru ingrijirea pielii - Fiecare persoana trebuie sa se informeze sau sa solicite sfatul unui specialist privind achizitionarea de lotiuni pentru ingrijrea pielii pentru a evita cheltuielile inutile.

Necunoasterea tipului de piele - Daca o persoana nu stie ce fel de tip de piele are, poate utiliza produsele de ingrijire in mod gresit. Folosirea ingredientelor potrivite va schimba in mod semnificativ aspectul pielii.

Lipsa evaluarii sanatatii pielii intregului corp, anual - Orice persoana trebuie sa isi analizeze periodic pielea (daca are noi pete, alunite, etc.), iar anual sa solicite un consult de specialitate in acest sens.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Sectiune sustinuta de: Advertisement

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate