Distruge cercul vicios al infectiilor intime

Publicat la data de: 24 August 2018 | Actualizat la data de: 24 August 2018
Distruge cercul vicios al infectiilor intime

Ai numarat zilele pana la concediu, nu-i asa? Gandul ti-a zburat doar la clipele in care urma sa te relaxezi pe o plaja linistita, sa te plimba pe stradute cu cafenele cochete sau sa urci pe carari umbrite de munte.

Nici prin minte nu ti-a trecut ca o problema de sanatate precum infectiile intime ti-ar putea strica vacanta mult asteptata. Chiar daca nu ar fi prima data cand te-ai fi confruntat cu ele.

De altfel, vaginita si candidoza bacteriana sunt printre infectiile intime cu cea mai mare rata de recurenta, motivele pentru care ne confruntam iar si iar cu simptomele suparatoare (secretii abundente cu miros intepator, mancarimi, uscaciune, dureri in timpul actului sexual) fiind multiple.

Printre acestea se numara tratamentele cu antibiotice si/sau antifungice care distrug patogenii, dar si stratul protector de lactobacilli si creeaza astfel un mediu propice reinfectarii, fluctuatiile hormonale din timpul sarcinii si alaptarii, deficitul hormonal de la menopauza, utilizarea ovulelor cu spermicide locale sau a spalaturilor vaginale.

Mai mult, vara frecventa infectiilor intime creste cu 50%.

Te intrebi de ce nu mai scapi de infectii intime?

Un vagin sanatos este intens populat cu labtobacili (cunoscuti si sub numele de bacterii Doderlein sau bacterii lactice). Dupa cum sugereaza si numele lor, aceste bacterii produc acid lactic, care realizeaza un mediu acid, specific vaginului (pH 3,5-4,5).

Astfel, lactobacilii ce constituie flora vaginala sanatoasa formeaza la suprafata mucoasei vaginale un biofilm protector. Acest biofilm protector formeaza un scut de aparare pe suprafata mucoasei vaginale care impiedica dezvoltarea microorganismelor patogene ce provoaca infectii vaginale.

Cand numarul lactobacililor de la nivel vaginal este scazut, echilibrul vaginal este dereglat si microorganismele patogene se dezvolta in exces, cauzand astfel infectii la nivelul mucoasei vaginale, precum vaginita bacteriana sau vaginita fungica (candidoza).

In cazul in care numarul de lactobacili este scazut drastic sau lactobacilii sunt absenti se instaleaza un cerc vicios al infectiilor vaginale.

Sinbioticul care iti mentine vaginul sanatos

Mastrelle Symbio este o asociere sinergica formata din complex prebiotic bio-activ si complex probiotic constituit din tulpini lactice specifice florei vaginale (L. rhamnosus + L. reuteri), care intrerupe acest cerc vicios al infectiilor intime.

Mastrelle Symbio sunt capsule vaginale care contin bacterii bune ce distrug bacteriile rele, iar pentru a-si pastra actiunea complex trebuie tinute la frigider.

Mastrelle Symbio:
• Trateaza candidoza si vaginita bacteriana
• Previne infectiile vaginale recurente
• Restabileste echilibrul florei si pH-ului vaginal, in toate situatiile in care numarul lactobacililor de la nivel vaginal este scazut
• Scade recurentele vaginitelor bacteriene
• Creste eficacitatea terapiei clasice
• Eradicheaza Candida si formele sale de rezistenta
• Poate fi utilizat in conditii de siguranta in timpul sarcinii si alaptarii
• Poate fi utilizat in conditii de siguranta pe perioade indelungate fara risc de reactii adverse.

Afla mai multe despre produsele din gama Mastrelle pe www.mastrelle.ro si pe pagina de Facebook Feminitate pura.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Candidoza vaginala – simptome si diagnostic Candidoza vaginala – simptome si...

    Generalitati Candidoza vaginala este o infectie comuna declansata de o crestere excesiva a fungilor de tipul candida albicans. Acesti fungi se gasesc in mod normal in intestinul gros si in cantitati mai mici in vagin. Sunt in mare parte inofensivi, dar simptomele...citeste mai mult