Clickmed
programare rapida la medic

Quinoa cu iaurt, struguri si seminte

Actualizat la data de: 10 Octombrie 2014
Quinoa cu iaurt, struguri si seminte

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute

Dificultate: redusa

Quinoa este o cereala care inlocuieste cu succes graul si alte grane care contin gluten.

Bogata in proteine, fier si calciu, este recomanda pacientilor cu intoleranta la gluten.

Ingrediente

  • 150 grame quinoa
  • 100 ml iaurt grecesc degresat sau cu continut redus de grasime
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui coapte sau crude (dar nesarate)
  • 5 boabe de struguri fara samburi, taiate in jumatate

Mod de preparare

  1. Spalati bine boabele de quinoa sub jet de apa rece.
  2. Separat, puneti apa la fiert intr-o oala, cu un praf de sare.
  3. Cand da in clocot, adaugati quinoa, dati focul mic si lasati sa fiarba incet circa 15-20 de minute.
  4. Scurgeti intr-o sita quinoa fiarta, apoi amestecati-o intr-un bol cu iaurtul grecesc.
  5. Presarati deasupra semintele de floarea soarelui si boabele de struguri.
  6. Serviti imediat.
Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate