Omleta din albusuri cu rosii si dovlecel

Publicat la data de: 17 Octombrie 2014 | Actualizat la data de: 03 Noiembrie 2014
Omleta din albusuri cu rosii si dovlecel

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Omleta poate face parte din regimul pacientilor bolnavi de hepatita, atat timp cat se folosesc doar albusurile, iar preparatul nu este prajit, ci gatit la cuptor sau aburi.

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 30 g smantana
  • 1 rosie
  • 1dovlecel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • putin unt

Mod de preparare

  1. Bate putin albusurile, dar nu pana devin spuma.
  2. Curata rosiile de coaja si de seminte, taie-le cubulete si pune-le in albusuri.
  3. Adauga dovlecelul taiat bucatele si mararul tocat. Amesteca bine ingredientele si portiveste preparatul de sare.
  4. Unge un vas mic de iena sau o tigaie cu putin unt, toarna compozitia si baga recipientul la cuptor, pana cand albusurile se incheaga si legumele se inmoaie.
  5. Poti inlocui rosiile si dovlecelul cu broccoli sau conopida, in functie de preferinte.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate