Musli de ovaz cu pere si struguri

Musli de ovaz cu pere si struguri

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute

Dificultate: redusa

Aceasta reteta de musli pentru micul dejun este un mod excelent de a incepe ziua. Ingredientele sale principale, perele si strugurii rosii, rareori produc reactii alergice.

In plus, strugurii din acest soi contin quercitina, un bioflavonoid care s-a dovedit eficient in prevenirea aparitiei urticariei.

Ingrediente

  • 140 grame fulgi de ovaz
  • 45 grame hrisca expandata
  • 50 grame mere deshidratate
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 150 grame pere, taiate cuburi
  • 150 grame boabe de struguri rosii, taiate in jumatate
  • 3 linguri de zahar brun
  • lapte de orez (pentru servire)

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius, imprastiati fulgii de ovaz pe fundul unei tavi de copt si coaceti-i timp de 10 minute, amestecand ocazional.
  2. Lasati-i apoi la racit pe un gratar si puneti-i la inmuiat in apa peste noapte.
  3. Dimineata, amestecati fulgii de ovaz cu hrisca expandata, merele uscate, scortisoara si zaharul brun.
  4. Impartiti preparatul in mai multe boluri de servit si adaugati fructele si laptele de orez.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • 7 gustari sanatoase si hranitoare pentru femeile insarcinate 7 gustari sanatoase si hranitoare...

    In momentul in care o femeie afla ca va deveni mama, va fi mult mai atenta la alimentele pe care le consuma, astfel incat sa nu puna in pericol sanatatea bebelusului, iar acesta sa se dezvolte armonios. Femeile insarcinate trebuie sa se asigure ca aduc un aport...citeste mai mult

  • Gustari rapide indicate in diabetul zaharat de tip 2 Gustari rapide indicate in diabetul...

    Diabetul zaharat de tip 2 sau diabetul non-insulino-dependent este caracterizat prin faptul ca productia pancreatica de insulina este in continuare prezenta, uneori in cantitati chiar mai mari decat in mod natural. Organismul dezvolta rezistenta la efectele insulinei,...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate