Eliminarea alunitelor

Descriere
Indepartarea alunitelor ofera o solutie pentru persoanele care isi doresc sa scape de alunite din diferite parti ale corpului. Aceasta procedura poate avea loc prin diferite metode: o alunita poate fi rasa, indepartata chirurgical sau indepartata cu tratamentul laser.
Durata
Intre 15 minute si 1 ora.

Efecte secundare
Iritarea pielii, grade diferite de cicatrizare.

Recuperare
Nu necesita timp alocat recuperarii.

Riscuri
Posibilitate de infectie, reactie alergica la anestezic sau lezarea nervilor.

Rezultate
Permanente

Tehnica
Tipul de inlaturare a alunitei este stabilit de chirurg si depinde de felul in care aceasta arata. Excizia prin radere este folosita pentru a trata alunitele proeminente; dupa ce pielea este amortita cu ajutorul unui anestezic local, alunita de la suprafata acesteia este inlaturata. Daca alunita este plata sau este suspectat un melanom, este necesara o biopsie. Prin aceasta metoda, medicul inlatura alunita pana in profunzimea acesteia si apoi pielea este suturata. Cu ajutorul laserelor se poate evapora tesutul ce trebuie a fi indepartat si astfel nu mai sunt necesare taieturile si suturile. Firele de par ce cresc din alunite pot fi indepartate numai odata cu intreaga excizie a alunitei.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.
Anestezie
Locala

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK