Formularul E 112

Formularul E 112

Formularul E 112 – Atestat privind mentinerea prestatiilor in curs pentru asigurarea de boala sau maternitate

Formularul se gaseste la casa de asigurari si poate fi accesat de orice persoana care are nevoie de ingrijire medicala in strainatate.

Informatii generale:
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, Romania este stat membru al UE si poate beneficia de toate prestatiile sociale care se furnizeaza pe teritoriul statelor membre, inclusiv in aceea ce priveste asigurarile sociale de sanatate.

Statele membre ale UE/SEE sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehia, Cipru, Danemarca, Republica Estonia, Republica Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Republica Italia, Republica Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Reguli UE/SEE:
Regulamentul Consiliului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea sistemului de securitate sociala lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in cadrul Comunitatii si Regulamentul Consiliului (CEE) NR. 574/72 pentru stabilirea modalitatilor de aplicare a Regulamentului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrii familiilor acestora care de deplaseaza in interiorul Comunitatii stipuleaza ca o persoana asigurata pe teritoriul unui stat membru sa aiba dreptul la servicii medicale, pe teritoriul altor state membre, daca are aprobarea institutiei competente din statele membre de afiliere. Institutuule competene in Romania sunt casele de sigurari de sanatate judetene, a Municipiului Bucuresti, a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Astfel, articolul 22 alin. (1) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1408/71 stipuleaza faptul ca o persoana are dreptul sa beneficieze de ingrijiri medicale in alt stat membru UE/SEE decat statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urma, in cazul in care, aceasta persoana a fost autorizata de catre institutia competenta sa se deplaseze in alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzator starii sale de sanatate.

Informatii suplimentare necesare se gasesc pe www.cnas.ro!

Formularul E 112 Descarca PDF

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Endometrioza – Cauza de infertilitate Endometrioza – Cauza de infertilitate

    Generalitati Endometrioza este o boala cronica, foarte dureroasa, care afecteaza femeile aflate la varsta reproducerii. Denumirea de endometrioza deriva de la cuvantul endometru, care reprezinta mucoasa care captuseste cavitatea uterina. Endometrioza reprezinta,...citeste mai mult

  • Cresterea si dezvoltarea copilului. Cand este cazul sa ne ingrijoram? Cresterea si dezvoltarea copilului....

    Generalitati Una din preocuparile parintilor si ale pediatrilor, inca de la nasterea copilului, este ca periodic sa-l masoare si sa-l cantareasca pentru a-i monitoriza ritmul de dezvoltare. Parintii asteapta intotdeauna cu interes verdictul medicului: a luat sau nu...citeste mai mult

  • Cum sa imbatranim sanatos Cum sa imbatranim sanatos

    Generalitati Imbatranirea este un proces normal de modificari fizice in timp - se poate imbatrani pasiv, fara a se da mare atentie procesului sau activ, facandu-se constient anumite alegeri si avand mare grija de propriul corp si propria minte. Nu este niciodata...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate