Formularul E 112

Formularul E 112

Formularul E 112 – Atestat privind mentinerea prestatiilor in curs pentru asigurarea de boala sau maternitate

Formularul se gaseste la casa de asigurari si poate fi accesat de orice persoana care are nevoie de ingrijire medicala in strainatate.

Informatii generale:
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, Romania este stat membru al UE si poate beneficia de toate prestatiile sociale care se furnizeaza pe teritoriul statelor membre, inclusiv in aceea ce priveste asigurarile sociale de sanatate.

Statele membre ale UE/SEE sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehia, Cipru, Danemarca, Republica Estonia, Republica Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Republica Italia, Republica Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Reguli UE/SEE:
Regulamentul Consiliului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea sistemului de securitate sociala lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in cadrul Comunitatii si Regulamentul Consiliului (CEE) NR. 574/72 pentru stabilirea modalitatilor de aplicare a Regulamentului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrii familiilor acestora care de deplaseaza in interiorul Comunitatii stipuleaza ca o persoana asigurata pe teritoriul unui stat membru sa aiba dreptul la servicii medicale, pe teritoriul altor state membre, daca are aprobarea institutiei competente din statele membre de afiliere. Institutuule competene in Romania sunt casele de sigurari de sanatate judetene, a Municipiului Bucuresti, a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Astfel, articolul 22 alin. (1) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1408/71 stipuleaza faptul ca o persoana are dreptul sa beneficieze de ingrijiri medicale in alt stat membru UE/SEE decat statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urma, in cazul in care, aceasta persoana a fost autorizata de catre institutia competenta sa se deplaseze in alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzator starii sale de sanatate.

Informatii suplimentare necesare se gasesc pe www.cnas.ro!

Formularul E 112 Descarca PDF

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Supradoza de medicamente la copii. Masuri de prim ajutor Supradoza de medicamente la copii....

    Generalitati Supradoza de medicamente la copii este un act de iresponsabilitate al parintilor. Lipsa supravegherii acestora, precum si lasarea la-ndemana lor a medicamentelor si substantelor toxice ii poate costa viata pe copii. Inghitirea accidentala a...citeste mai mult

  • 'Tratament unic in Romania pentru abuzul de alcool oferit de o organizatie nonguvernamentala' 'Tratament unic in Romania pentru...

    In Decembrie 2009, Asociatia ALIAT - Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor a lansat platforma online de prevenire si tratament a consumului abuziv de alcool - www.alcohelp.ro . Persoanele care acceseaza site-ul alcohelp.ro au acces la...citeste mai mult

  • Proteinele in dieta vegana Proteinele in dieta vegana

    Generalitati Proteinele au un rol important in mentinerea sanatatii masei osoase, musculare, a sistemului imunitar dar si in prevenirea oboselii. Cei care nu sunt familiarizati cu alimentatia vegetariana presupun deseori ca este foarte dificil sa se obtina suficiente...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate