Ciuperci umplute cu legume

Publicat la data de: 04 Decembrie 2014 | Actualizat la data de: 04 Decembrie 2014
Ciuperci umplute cu legume

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ciupercile umplute cu legume reprezinta o reteta recomandata in dietele pacientilor care sufera de ciroza hepatica sau de alte afectiuni ale ficatului:

Ingrediente:

  • 12 ciuperci
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de salvie proaspat tocata
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taie coditele ciupercilor si toaca-le marunt. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie nonaderenta si adauga coditele, ceapa, usturoiul, telina, dar si condimentele: cimbrul, sarea, piperul, salvia. Soteaza totul cateva minute, apoi adauga patrunjelul si zeama de lamaie.

Umple ciupercile cu amestecul de legume sotate si condimentate, asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, stropeste-le cu restul de ulei de masline si baga-le la cuptor timp de 20 de minute.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase Fasolea verde - informatii...

    Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si...citeste mai mult

  • 6 retete sanatoase de vara 6 retete sanatoase de vara

    Generalitati Sezonul estival este cea mai buna perioada din an pentru transformarea dietei in mod pozitiv, prin retete sanatoase si usoare, constituite din alimente care furnizeaza nutrienti esentiali, fara cantitati mari de grasimi saturate, zahar si sare in exces....citeste mai mult

  • Dovleacul, beneficii si retete sanatoase Dovleacul, beneficii si retete sanatoase

    Generalitati Dovleacul, aliment specific toamnei si indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate. Acest rod principal al sezonului rece este surprinzator de bogat in antioxidanti si vitamine,...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate