Ciuperci umplute cu legume

Ciuperci umplute cu legume

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ciupercile umplute cu legume reprezinta o reteta recomandata in dietele pacientilor care sufera de ciroza hepatica sau de alte afectiuni ale ficatului:

Ingrediente:

  • 12 ciuperci
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de salvie proaspat tocata
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taie coditele ciupercilor si toaca-le marunt. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie nonaderenta si adauga coditele, ceapa, usturoiul, telina, dar si condimentele: cimbrul, sarea, piperul, salvia. Soteaza totul cateva minute, apoi adauga patrunjelul si zeama de lamaie.

Umple ciupercile cu amestecul de legume sotate si condimentate, asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, stropeste-le cu restul de ulei de masline si baga-le la cuptor timp de 20 de minute.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Hepatita toxica Hepatita toxica

    Definitie Hepatita toxica reprezinta o inflamatie a ficatului. Aceasta apare cand ficatul este afectat de substante toxice, sau unele ciuperci otravitoare in urma ingerarii sau a expunerii la ele. In unele cazuri, hepatita toxica apare la cateva ore sau zile de la...citeste mai mult

  • Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare Fructe si legume de iarna. Conditii...

    Generalitati Alimentatia din sezonul de iarna a fost intotdeauna mai saracacioasa in legume si fructe proaspete, si nu pentru ca nu exista oferta, ci din cauza obiceiurilor de a se consuma mai multe conserve, carne grasa si mancare gatita. Exista insa o multime...citeste mai mult

  • Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase Fasolea verde - informatii...

    Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK