Ciuperci umplute cu legume

Publicat la data de: 04 Decembrie 2014 | Actualizat la data de: 04 Decembrie 2014
Ciuperci umplute cu legume

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Ciupercile umplute cu legume reprezinta o reteta recomandata in dietele pacientilor care sufera de ciroza hepatica sau de alte afectiuni ale ficatului:

Ingrediente:

  • 12 ciuperci
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de salvie proaspat tocata
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Taie coditele ciupercilor si toaca-le marunt. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie nonaderenta si adauga coditele, ceapa, usturoiul, telina, dar si condimentele: cimbrul, sarea, piperul, salvia. Soteaza totul cateva minute, apoi adauga patrunjelul si zeama de lamaie.

Umple ciupercile cu amestecul de legume sotate si condimentate, asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, stropeste-le cu restul de ulei de masline si baga-le la cuptor timp de 20 de minute.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.



Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate