Clickmed
programare rapida la medic

Pericolele din jurul bradului de Craciun

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2012

Generalitati

Sus
Pericolele din jurul bradului de Craciun

Pomul de Craciun este fara discutie unul dintre cele mai puternice simboluri ale Craciunului. Impodobirea bradului de Craciun este o activitate placuta a sarbatorilor de iarna, dar asta nu inseamna ca este lipsita de pericole - mai mari sau mai mici.

Pentru mentinerea sanatatii si sigurantei familiei pe pe tot parcursul impodobirii bradului de Craciun, trebuie sa luati in considerare cateva sfaturi utile.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Prevenirea incendiilor
  3. Atentie la compozitia brazilor artificiali
  4. Respirati usor in preajma bradului de Craciun
  5. Agatati decoratiunile strans de crengile bradului
  6. Citeste pe aceeasi tema

Prevenirea incendiilor

Sus

Incendiile sunt printre principalele pericole care pot fi declansate de pomul de Craciun. Indiferent daca optati pentru un brad natural sau unul artificial, asigurati-va ca asezati pomul intr-un loc sigur din casa dumneavoastra.

Pozitionati-l departe de lampi, flacari deschise si surse de incalzire. Impodobiti bradul de Craciun cu beculete de interior si verificati daca instalatiile au fire rupte sau uzate. Cele mai multe incendii au fost provocare de faptul ca brazii au fost tinuti prea aproape de anumite surse de caldura, cum ar fi lampi, lumanari si incalzitoare portabile. De asemenea, alta cauza importanta in izbucnirea incendiilor din jurul pomului de Craciun, a fost utilizarea de instalatii electrice defecte care au facut scurt-circuit.

Pentru a sarbatori Craciunul in conditii de siguranta, asigurati-va ca brazii artificiali pe care ii cumparati sunt rezistenti la foc. Daca optati pentru un brad natural, acesta trebuie sa fie cat mai verde. Daca achizitionati un brad natural cu mai multe zile inainte de Craciun si doriti sa il tineti in casa mai mult timp, puneti bradul intr-un suport in care este recomandabil sa adaugati apa.

Atentie la compozitia brazilor artificiali

Sus

In afara de incendii, brazii artificiali pot reprezenta alte riscuri serioase pentru membrii familiei. Multi brazi artificiali sunt fabricati din materiale PVC, in a caror compozitie se afla si plumb. Pentru a reduce expunerea la plumb, spalati-va intodeauna pe maini dupa asamblarea si instalarea bradului artificial.

Luati in considerare utilizarea manusilor in timp ce manipulati piesele din care este construit bradul artificial, pentru a minimiza expunerea la plumb. Nu permiteti copiilor sa atinga instalatia luminoasa sau piesele din material plastic ale pomului.

Respirati usor in preajma bradului de Craciun

Sus

De obicei, brazii naturali nu provoaca alergii sau astm. Totusi, anumite persoane pot manfiesta reactii alergice atunci cand inspira sporii de mucegai ai pomului. Persoanele sensibile la alergii pot sa prezinte simptome, cum ar fi mancarime sau stranut.

Daca in familie exista membri care sunt predispusi la alergii sau sunt pur si simplu sensibili, luati in considerare achizitionarea unui pom de Craciun artificial. Optarea pentru un brad din plastic este singura optiune de a evita manifestarile alergice. Totusi, daca vreti neaparat sa aveti un brad natural in casa pentru sarbatorirea Craciunului, puteti sa puneti bradul in exterior (daca locuiti la casa) sau pe balcon (pentru cei care locuiesc la bloc).

Agatati decoratiunile strans de crengile bradului

Sus

Atunci cand decoreaza bradul de Craciun, oamenii folosesc elemente decorative grele. Daca acestea nu sunt agatate in mod corespunzator, pot cadea in orice moment si va pot rani pe dumneavoastra, pe ceilalti membrii ai familiei sau pe invitati.

Pentru a elimina riscul ranirilor, agatati bine de crengile bradului elementele decorative si testati puterea agatatorilor si stabilitatea obiectelor folosite la impodobirea bradului de Craciun.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate