Caloriile negative adevar sau fictiune

Publicat la data de: 01 Aprilie 2013 | Actualizat la data de: 01 Aprilie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati

Sus
Caloriile negative adevar sau fictiune

Aproape toate produsele alimentare au un continut caloric, astfel incat termenul de alimente care contin calorii negative poate sa para neobisnuit.

Unii oameni de stiinta sustin ca, intrucat unele alimente sunt mai greu de digerat de organism, acest lucru poate cauza un deficit de calorii. Altfel spus, organismul arde mai multe calorii atunci cand incearca sa prelucreze caloriile negative.

In teorie, consumul acestor alimente ar insemna un aport redus de calorii, fapt ce ar putea fi de ajutor in cazul perosanelor care doresc sa slabeasca. Cu toate acestea, dietele bazate pe alimente ce contin calorii negative nu sunt printre cele peferate si nu toate persoanele sunt de acord cu includerea acestor alimente in dieta zilnica. In orice caz, fructele si legumele care sunt incluse pe lista caloriilor negative sunt alimente sanatoase care ar trebui sa faca parte din orice regim alimentar echilibrat.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Alimente care contin calorii negative
  3. Citeste pe aceeasi tema

Alimente care contin calorii negative

Sus

- Fructe de padure. Fructele de padure sunt unice printe alimentele calorice negative, in sensul ca acestea contin o cantitate moderata de proteine. Proteinele sunt extrem de importante in dieta si multe persoane uita ca au nevoie de ele, preferand in schimb sa consume alimente goale din punct de vedere al valorii nutritive. Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti, vitamina C, precum si o serie de alte elemente nutritive care stimuleaza functia sistemului imunitar.

Merisorul si afinele ajuta la eliminarea toxinelor din organism si sunt adesea utilizate pentru tratarea infectiilor urinare. De asemenea, afinele si zmeura sunt cunoscute pentru calitatea lor de a imbunatati vederea. Toate aceste proprietati, impreuna cu numarul scazut de calorii, transforma fructele de padure intr-un aliment caloric negativ preferat de multe persoane.

- Citrice. La mai putin de 40 de calorii per fruct, citricele au un continut scazut de calorii raportat la beneficiile pe care le ofera. Bogate in vitamina C si fibre, citricele imbunatatesc functia sistemului digestiv si accelereaza detoxifierea organismului. Adaugand citrice in lista cu alimente calorice negative puteti slabi mai usor, in timp ce va mentineti o sanatate generala optima.

- Pepene. Pepenii sunt alimente hidratante extraordinare, care pot cauza un deficit caloric semnificativ. Deoarece pepenele este in cea mai mare parte format din apa, acesta mentine organismul hidratat, proces benefic pentru oricare dintre functiile corpului. Pepenii contin aproximativ 20 de calorii per jumatate de pepene. De aceea, nu este indicat sa includeti doar pepene in dieta dvs. si cel mai bine este sa il consumati impreuna cu fructe de padure si citrice, de exemplu.

- Legume. Urate sau iubite, legumele sunt intotdeauna bune pentru sanatatea organismului. Toata lumea stie ca telina este un aliment cu un continut aproape nul de calorii, dar recent a fost inclusa printre alimenele care contin calorii negative. Chiar si asa, telina, dar si alte legume sunt extrem de importante pentru starea generala de sanatate si pentru mentinerea unei greutati corporale adecvate. Legumele contin proteine, fibre, vitamine si alte substante nutritive esentiale pentru organism.


Medici specialisti Diete-Nutritie


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.



Citeste si

Arhiva
  • Scapa de celulita si kilogramele in plus cu pantalonii pentru slabit Scapa de celulita si kilogramele in...

    Generalitati Persoanele cu probleme de greutate, care se straduiesc sa slabeasca, au un motiv de bucurie: au fost inventati pantalonii pentru slabit. Pantalonii pentru slabit sunt cea mai noua inventie menita sa le ajute pe femei sa scape de kilogramele in plus....citeste mai mult

  • Beneficiile citricelor: portocale, mandarine, grapefruit, pomelo Beneficiile citricelor: portocale,...

    Generalitati Sezonul citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo sunt delicioase, revigorante si...citeste mai mult

  • Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare Fructe si legume de iarna. Conditii...

    Generalitati Alimentatia din sezonul de iarna a fost intotdeauna mai saracacioasa in legume si fructe proaspete, si nu pentru ca nu exista oferta, ci din cauza obiceiurilor de a se consuma mai multe conserve, carne grasa si mancare gatita. Exista insa o multime...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate