Trei asistente, concediate pentru neglijenta dupa ce o fata dintr-un centru a scos ochii altei fete

Publicat la data de: 16 Iunie 2009
Trei asistente, concediate pentru neglijenta dupa ce o fata dintr-un centru a scos ochii altei fete

Trei asistente de la Centrul de Plasament nr.6 "Sf.Andrei" din localitatea Jucu, judetul Cluj, vor fi concediate in urma unei anchete in urma careia s-a stabilit ca se fac vinovate de neglijenta dupa ce, in urma cu o saptamana, o fata retardata psihic i-a scos ochii unei alte fete, paralizata.

In plus, potrivit unui comunicat de presa de luni al Consiliului Judetean Cluj, institutie in subordinea careia se afla Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, conducerii centrului de la Jucu i s-a cerut ca, in cel mult o saptamana, sa prezinte un plan de masuri care sa duca la evitarea unor astfel de situatii.

"La Centrul de Plasament nr.6, Sf.Andrei-Jucu, in data de data de 08.06.2009, un copil suferind de sindromul Klipel Feil (retard neuropsihic sever) a atacat si ranit grav un alt copil, care suferea, pe langa afectiunea psihica grava, de o paralizie care a imobilizat-o la pat. In urma finalizarii anchetei de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului s-a dispus ca, in termen de sapte zile, conducerea centrului de plasament sa intocmeasca un plan de masuri pentru prevenirea situatiilor care pun in pericol securitatea si integritatea beneficiarilor centrului. Totodata, comisia a stabilit ca celor trei asitente care s-au facut vinovate de neglijenta in activitate sa li se desfaca contractul de munca”, se arata in comunicatul de presa de luni al CJ Cluj.

Centrul de Plasament nr.6 ,,Sf.Andrei-Jucu” se afla sub autoritatea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj si are 52 de copii si tineri internati si 53 de angajati.

"Din cei 52 de beneficiari ai centrului, 14 sunt total dependenti de ingrijirea altor persoane, 28 partial dependenti si 10 total independenti. Dintre acestia, zece au frecvente crize de agitatie psihomotorie, iar alte zece persoane au crize rare, toti acestia necesitand o atentie si vigilenta sporita din partea personalului”, se mai precizeaza in comunicat.

Sursa NewsIn


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Tratament pentru cresterea parului Tratament pentru cresterea parului

    Generalitati Exista mai multe alternative prin care poate fi stimulata cresterea parului, prin care poate fi prevenita subtierea, ruperea si pierderea acestuia. Totusi, produsele si tratamentele pentru regenerarea rapida a parului sunt destul de scumpe. Exista insa si...citeste mai mult

  • Siringobulbia Siringobulbia

    Generalitati Siringobulbia reprezinta de fapt o tulburare neurologica ce se caracterizeaza prin aparitia unei cavitati pline cu lichid in maduva spinala ce se extinde ascendent spre trunchiul cerebral. Cavitatea se mareste, se alungeste si se poate extinde in...citeste mai mult

  • Delirium Delirium

    Definitie Cuvantul 'delirium' se refera in general la o stare de efervescenta bogata in valente artistice si creatoare, o stare de reviriment spiritual. In realitate insa termenul medical se refera la o stare bine definita, o conditie medicala cat se poate de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate