Pentru cine sunt recomandate suplimentele nutritive

Publicat la data de: 13 August 2007

suplimente,nutritiveIn prezent se estimeaza ca in USA, aproximativ 150 milioane de persoane consuma suplimente nutritionale de la vitamine, minerale si plante medicinale si pana la suplimente nutritive pentru sportivi sau pentru slabit. In acest timp Administratia Alimentelor si Medicamentelor a introdus reguli mai stricte pentru comercializarea acestor suplimente nutritionale, iar consumatorii sunt sfatuiti sa se gandeasca bine inainte de a consuma acest gen de produse.
Suplimentarea nutritionala depinde in general de ceea ce mananci, de ceea ce absoarbe organismul, de afectiunile medicale prezente, de varsta si de medicamentele administrate regulat.
Suplimentele nutritionale nu trebuie utilizate pentru a substitui o dieta sanatoasa echilibrata. Unele persoane pot beneficia in urma administrarii zilnice de multivitamine. Acest lucru este important in special pentru femeile aflate la varsta adolescentei care au nevoie de 400 micrograme de acid folic zilnic. In timp ce majoritatea formulelor de suplimente nutritionale contin acid folic, femeile ar trebui sa isi administreze acid folic suplimentar.
Persoanele care tin o dieta restrictiva, ca de exemplu vegetarienii, au nevoie de unele suplimente nutritionale pentru a prevenii deficientele unor vitamine si minerale. De asemenea indivizii care au deficiente ale absorbtiei nutrientilor alimentari datorita unor afectiuni gastrointestinale de exemplu, sunt de asemenea candidati buni pentru consumul unor suplimente nutritionale.
Datorita faptului ca suplimentele nutritionale pot interactiona cu medicamentele, persoanele care folosesc aceste suplimente ar trebui sa discute inainte cu un medic, farmacist sau dietetician despre suplimentele pe care doresc sa le consume.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Medicina sportiva si riscurile sportivilor Medicina sportiva si riscurile...

    Generalitati Medicina sportiva este o ramura a specialitatilor medicale care se preocupa cu precadere in studierea pentru ca mai apoi aplicarea informatiilor medicale in domeniul sportiv. Aceasta ramura studiaza tipurile de patologii la care sunt predispusi...citeste mai mult

  • Longevitate si forta din medicina traditionala chineza Longevitate si forta din medicina...

    Timp de peste 2.000 de ani, Astragalus (Astragalus membranaceus) a fost una dintre cele 50 de plante medicinale tonice care sunt utilizate frecvent in medicina traditionala chineza datorita capacitatii sale remarcabile de a restabili sanatatea la nivel mental,...citeste mai mult

  • 11 mituri surprinzatoare din medicina 11 mituri surprinzatoare din medicina

    Generalitati Cultura medicala populara detine nenumarate mituri impresionante despre sanatate pe care oricine trebuie sa le cunoasca, deoarece au ca subiect de discutie organismul uman, afectiunile cronice si sezoniere, dar si regimul alimentar. Majoritatea...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate