Femeile varstnice nu ar trebui sa fie prea slabe

Publicat la data de: 30 Martie 2007

Conform unui studiu recent, femeile considerate supraponderale, conform criteriilor de definire a obezitatii, au avut mortalitatea mai mica decat omoloagele lor mai slabe.
La acest studiu (
Study of Osteoporotic Fractures) au participat mai mult de 8000 de femei cu varsta de cel putin 65 de ani.
Rezultatele studiului au indicat faptul ca femeile cu IMC-ul (Indice de Masa Corporala) cuprins intre 24,6-29,8kg/m2 au avut cea mai mica mortalitate. In cadrul studiului s-a considerat ca femeile cu IMC cuprins intre 25-29,9kg/m2 sunt supraponderale.
Pe parcursul perioadei in care au fost urmarite (o durata de opt ani), 945 de femei au decedat, iar mortalitatea a fost cea mai scazuta in grupul femeilor care aveau valoarea IMC-ului la mijlocul intervalului.
Autorii studiului au concluzionat ca utilizarea unei singure metode de determinare a supraponderabilitatii si obezitatii in grupe diferite de varsta, s-ar putea sa nu fie cea mai potrivita metoda datorita faptului ca mai multe studii au aratat cresterea ratei mortalitatii la femeile cu IMC crescut in special la femeile tinere fata de cele varstnice.
”Nu este deloc surprinzator faptul ca femeile care au cea mai mica mortalitate nu sunt nici cele mai slabe dar nici cele mai obeze”, au declarat autorii acestui studiu.
Ceea ce a surprins pe cercetatori a fost observatia ca femeile cu cea mai mica rata a mortalitatii sunt cele care conform IMC-ului ar trebui incadrate ca supraponderale sau aproape obeze.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae...

    Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Exista o educatie sexuala in randul cuplurilor adulte din Romania la ora actuala? Exista un anumit grad de educatie in probleme de...citeste mai mult

  • Medicina Integrata Sciencemed trateaza alergiile Medicina Integrata Sciencemed...

    Generalitati Stranutul, tusea, nasul infundat, inrosirea ochilor, lacrimarea, pruritul (mancarimea) nazal, ocular si cutanat, numeroasele eruptii pe piele ce apar atunci cand folosim anumite creme sau cand imbracam unele haine, crampele abdominale si tulburarile de...citeste mai mult

  • Exercitiul fizic - cea mai buna medicina Exercitiul fizic - cea mai buna medicina

    Generalitati si alte informatii Intotdeauna am fost si sunt unul dintre cei care considera ca fiecare se poate ajuta pe sine insusi sa devina mai bun, mai sanatos, mai sportiv. Multi dintre medicii contemporani realizeaza ca ei au rolul sa le arate oamenilor cum sa se...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate