Celulele stem rezolva problemele cardiace

celule,stem,cardiac,infarctCercetatorii de la "University of Washington" impreuna cu un grup de cercetatori de la o companie biotehnologica, au efectuat un studiu in care celulele stem embrionare au fost folosite pentru regenerarea muschilor inimii cobailor care au suferit atacuri de cord induse de catre cercetatori.

Datorita reconstructiei muschilor inimii, a fost suspendat procesul de insuficienta cardiaca. Aceste rezultate sunt incurajatoare si ofera speranta ca tratamentele bazate pe celule stem embrionare vor constitui o sansa pentru persoanele cu probleme cardiace.

Spre deosebire de majoritatea tesuturilor din organism, muschii inimii nu se regenereaza. Asadar, cand au loc atacuri de cord, o serie de celule sunt distruse si sunt inlocuite de cicatrici care nu pot suplini lipsa acestora, ceea ce ulterior duce la insuficienta cardiaca si in final la deces.

Cercetatorii de la "Center for Cardiovascular Biology at the UW's Institute for Stem Cell and Regenerative Medicine", incearca de foarte multa vreme sa foloseasca acesta metoda de tratament bazata pe celule stem embrionare.
Conform altor studii care au analizat aceeasi metoda, doar o mica parte din celuele stem injectate s-au transformat in muschi ai inimii, marea majoritate murind la scurt timp dupa injectare.
Dupa ani de cercetari, s-a reusit descoperirea un proces prin care mai mult de jumate din celule sa se transforme in muschi ai inimii. De asemenea, cercetatorii au reusit sa perfectioneze mecanismul prin care se mentin vii aceste celule. Rezultatele testelor efectuate pe cobai au fost incurajatoare: s-au format noi muschi ai inimii iar cobaii au fost protejati impotriva insuficientei cardiace.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Medicina Anti-Imbatranire, sau cum sa intineresti cu ajutorul HGH Medicina Anti-Imbatranire, sau cum sa...

    Generalitati Un program extrem de elaborat si avansat in domeniul medicinei Anti-Aging axat pe Terapia Hormonala de Substitutie cu HGH (hormon uman de crestere) presupune obtinerea unor beneficii printre care se numara: - Arderea grasimilor. - Cresterea...citeste mai mult

  • Homeopatie versus medicina alopata Homeopatie versus medicina alopata

    Generalitati Termenul de homeopatie defineste o metoda terapeutica medicala stiintifica, ce se bazeaza pe niste principii si pe niste legi ale vindecarii foarte clar definite. Homeopatia nu reprezinta o concurenta pentru medicina alopata si nu trebuie sa o comparam cu...citeste mai mult

  • Medicina ayurvedica si astenia de toamna Medicina ayurvedica si astenia de toamna

    Toamna este anotimpul care pune la incercare sanatatea organismului atat prin schimbarile de temperatura alternante cat si prin reducerea numarului de ore cu soare, lumina naturala fiind esentiala pentru fixarea vitaminei D si mentinerea unui sistem imunitar puternic....citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate