Sexul dureros dupa nastere

Publicat la data de: 20 Mai 2008 | Actualizat la data de: 28 Septembrie 2009
Autor: SfatulMedicului
Sexul dureros dupa nastere

Studiu: aproximativ 1 din 3 mame afirma ca au contacte sexuale dureroase in primul an dupa nasterea copilului

Sexul dureros poate aparea la aproximativ o treime dintre femeile aflate in primul an dupa nastere, un nou studiu sugereaza acest lucru.
Dintre cercetatori face parte si Rebecca Knibb, doctor, conferentiar la Universitatea din Derby, Anglia.

Au trimis chestionare unui numar de 2100 de femei din Anglia, care au nascut in ultimul an. Chestionarele au fost expediate de catre 482 de femei (23% dintre cele contactate).
Chestionarele includeau diverse probleme legate de nastere, incluzand incontinenta, sexul dureros (dispareunia) si durerea pelvina.
Dintre cele 482 de femei care au completat chestionarele, aproximativ 30% au raportat contacte sexuale dureroase in timpul lunii precedente.
Studiul arata ca, per total, 87% dintre cele 482 mamici, care au raspuns la chestionare, au prezentat cel putin o problema de sanatate in timpul lunii anterioare.

Cea mai frecventa problema era “morbiditatea sexuala”, incluzand contactul sexual dureros, lubrifierea insuficienta sau lipsa sensibilitatii in timpul contactului sexual si incontinenta din timpul contactului sexual.
Femeile care nascusera cu ajutorul forcepsului erau cele mai predispuse sa prezinte tulburarile incluse in studiu. Cele care nascusera prin cezariana erau mai putin afectate astfel.


Medici specialisti Sexologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Cand vorbim despre sex cu cei mici? Cand vorbim despre sex cu cei mici?

    Generalitati Atat de mici… pare chiar nefiresc sa le vorbim despre sex cand, oricum, nu vom inceta sa ii vedem nici la 25 de ani altfel decat ca pe niste copii. Cat putem sa amanam “marea discutie”, cand trebuie sa aiba loc prima conversatie de acest...citeste mai mult

  • Boli care ne iau fata de durere Boli care ne iau fata de durere

    La stomatolog Durerea este un simptom complex si cu multe aspecte. Cea mai intalnita sursa de durere in regiunea maxilarelor si a fetei este pulpa dintilor. Durerea poate sa nu fie in relatie directa cu dintele afectat, fiind posibila si implicarea maxilarului....citeste mai mult

  • Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Posibila legatura dintre autism si...

    Generalitati Studii recente au sugerat ca prematuritatea si greutatea mica la nastere sunt factori care dubleaza riscul de aparitie a autismului, mai ales in cazul fetitelor. Acest risc exista si in cazul baietilor, insa el este mai redus. Acest fapt este oarecum...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate