Sexul dureros dupa nastere

Sexul dureros dupa nastere

Studiu: aproximativ 1 din 3 mame afirma ca au contacte sexuale dureroase in primul an dupa nasterea copilului

Sexul dureros poate aparea la aproximativ o treime dintre femeile aflate in primul an dupa nastere, un nou studiu sugereaza acest lucru.
Dintre cercetatori face parte si Rebecca Knibb, doctor, conferentiar la Universitatea din Derby, Anglia.

Au trimis chestionare unui numar de 2100 de femei din Anglia, care au nascut in ultimul an. Chestionarele au fost expediate de catre 482 de femei (23% dintre cele contactate).
Chestionarele includeau diverse probleme legate de nastere, incluzand incontinenta, sexul dureros (dispareunia) si durerea pelvina.
Dintre cele 482 de femei care au completat chestionarele, aproximativ 30% au raportat contacte sexuale dureroase in timpul lunii precedente.
Studiul arata ca, per total, 87% dintre cele 482 mamici, care au raspuns la chestionare, au prezentat cel putin o problema de sanatate in timpul lunii anterioare.

Cea mai frecventa problema era “morbiditatea sexuala”, incluzand contactul sexual dureros, lubrifierea insuficienta sau lipsa sensibilitatii in timpul contactului sexual si incontinenta din timpul contactului sexual.
Femeile care nascusera cu ajutorul forcepsului erau cele mai predispuse sa prezinte tulburarile incluse in studiu. Cele care nascusera prin cezariana erau mai putin afectate astfel.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • 7 boli surprinzatoare care pot fi provocate de sex 7 boli surprinzatoare care pot fi...

    Generalitati Sexul este deseori asociat cu numeroase transformari benefice in organism, de la eliberarea de stres, pana la redobandirea bunei dispozitii pe fondul eliberarii hormonilor fericirii in cantitati mari. Mai putin cunoscut este faptul ca sexul poate...citeste mai mult

  • Adevarul despre durerile cronice Adevarul despre durerile cronice

    Generalitati Miturile din jurul durerilor cronice sunt o sursa potentiala de dezinformare care impiedica urmarea unui tratament corect pentru orice tip de durere recurenta, indiferent de sursa acesteia. Tocmai din acest motiv, este esential sa cunoasteti...citeste mai mult

  • Sexul pe intuneric, impediment pentru viata sexuala Sexul pe intuneric, impediment pentru...

    Generalitati Sexul cu lumina stinsa ti-ar putea afecta viata sexuala in mod negativ. Afla de ce e mai bine sa tii lumina aprinsa cand faci sex si cum poti sa renunti la sexul pe intuneric. Studiile de specialitate au aratat ca femeile care fac sex cu lumina...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate