Clickmed
programare rapida la medic

Salata de fructe cu proprietati antiinflamatorii

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2014
Salata de fructe cu proprietati antiinflamatorii

Timp de preparare: Mai putin de 15 minute

Dificultate: redusa

Alimentele permise in tratarea urticariei sunt cele usor de digerat, care nu cresc nivelul inflamatiilor in organism: fructele proaspete, legumele fierte (morcovii, orezul), branza de vaci, carnea de vita fiarta, painea prajita, apa plata si ceaiul de musetel.

Printre alimentele interzise se numara conservele, carnea tocata, pestele si fructele de mare, ouale, lactatele sau bauturile pe baza de cofeina.

Ingrediente

  • un fruct mic de papaya, decojit si taiat cubulete
  • o jumatate de ananas proaspat, curatat de coaja si taiat marunt
  • 400 grame mix de fructe de padure (mure, afine, zmeura, capsune etc.)
  • 1 mar taiat felii
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • sucul de la o portocala
  • un pumn de migdale maruntite
  • 1 lingura de miere (optional)

Mod de preparare

  1. Amestecati intr-un bol mic coaja de lamaie, sucul citricelor si mierea.
  2. Intr-un alt bol mare, adaugati cubuletele de papaya, ananas, fructele de padure si feliile de mar.
  3. Turnati deasupra dressingul din bolul mic si amestecati usor, astfel incat toate fructele sa fie bine acoperite.
  4. Garnisiti salata cu efect antiinflamator cu migdalele maruntite.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate