Clickmed
programare rapida la medic

Macaroane cu branza, fara coacere

Actualizat la data de: 03 Septembrie 2014
  Macaroane cu branza, fara coacere


Macaroanele cu branza nu necesita intotdeauna coacere la cuptor si produse intens preparate termic.

Iata o reteta sanatoasa si foarte gustoasa!


Ingrediente:

  • 240 g taitei din grau integral
  • 300 g broccoli rupt in florete mici
  • 1 3/4 cana de lapte cu continut scazut de grasimi
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper alb macinat
  • 3/4 cana de branza cheddar rasa
  • 1/4 cana de parmezan razuit
  • 1 lingurita de mustar Dijon

Mod de preparare:

Fierbe pastele in apa cu sare, timp de 4 minute. Adauga broccoliul si lasa-l sa fiarba impreuna cu pastele, inca 4-5 minute.

Intre timp, pune 1 1/2 cani de lapte la fiert. Amesteca restul de lapte (1/4 cana) cu faina, pudra de usturoi, sarea si piperul intr-un vas, pana se omogenizeaza. Adauga amestecul in laptele care fierbe si mai lasa-l pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa. Stinge focul si adauga branza, parmezanul si mustarul. Amesteca sosul pana cand branzeturile se topesc.

Scurge pastele si broccoliul de apa si adauga sosul de branza. Pune amestecul pe foc, intr-o oala, si mai lasa-l cam un minut, pana cand aromele se intrepatrund.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate