Clickmed
programare rapida la medic

Jeleu de fructe

Actualizat la data de: 25 Noiembrie 2014
Jeleu de fructe

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Jeleurile de fructe sunt recomandate in regimul alimentar benefic in episoadele de diaree.

Faimoasa Martha Stewart recomanda aceasta reteta simplu de preparat, in mai multe combinatii de arome mere cu caise, struguri si rodii, zmeura si capsune etc.

Ingrediente

  • 320 ml suc de fructe (la alegere)
  • 3-4 pachete de gelatina (circa 30 de grame in total)
  • 500 grame zahar
  • 300 grame fructe la conserva sau gem

Mod de preparare

  1. Turnati 160 mililitri de suc intr-un bol mic si presarati deasupra gelatina, apoi lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
  2. Intre timp, intr-o oala mica, amestecati restul sucului cu 300 de grame de zahar.
  3. Fierbeti siropul la foc mediu, amestecand constant, pana cand zaharul se dizolva complet.
  4. Adaugati fructele la conserva sau gemul si continuati sa fierbeti compozitia pana se ingroasa.
  5. Adaugati mixtura cu gelatina si amestecati pana cand aceasta din urma se topeste complet.
  6. Transferati compozitia intr-o tava patrata (cu latura de circa 20 de centimetri) si, dupa ce se raceste, introduceti jeleul la frigider timp de minimum 3 ore.
  7. Puneti zaharul ramas intr-un bol (nu foarte adanc), taiati jeleul in cuburi potrivite si treceti-le prin zahar, inainte de servire.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate