Clickmed
programare rapida la medic

Biscuiti cu stafide si fulgi de porumb

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2014
Biscuiti cu stafide si fulgi de porumb

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Diareea poate fi tinuta sub control printr-un regim alimentar corect. In afara de painea prajita recomandata pentru ameliorarea simptomelor, puteti consuma biscuiti simpli, alaturi de cel putin 2 sau 3 litri de lichide pe zi.

Reteta de mai jos este suficienta pentru 14 portii.

Ingrediente

  • 125 grame unt la temperatura camerei
  • 100 grame zahar tos
  • 1 ou
  • 150 grame faina cu agent de crestere
  • 45 grame stafide
  • 1 praf de sare
  • 60 grame fulgi de porumb, maruntiti

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati doua tavi de copt cu hartie de pergament.
  2. Folosind un mixer electric, bateti untul cu zaharul, pana obtineti o pasta cremoasa.
  3. Adaugati oul, mixati si incorporati faina, stafidele si sarea.
  4. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta medie si sa nu fie lipicios.
  5. Incorporati si fulgii de porumb, apoi framantati bine compozitia.
  6. Formati 14 bile din aluat si asezati-le la cate 8 centimetri distanta in tava de copt (astfel incat sa aiba loc sa se extinda in timpul coacerii).
  7. In 15-18 minute, biscuitii ar trebui sa fie gata.
  8. Lasati-i la racit la temperatura camerei, inainte de servire.
Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate