Suspiciune de meningita meningococica la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”

Publicat la data de: 16 Mai 2019 | Actualizat la data de: 16 Mai 2019
Suspiciune de meningita meningococica la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”

Suspiciune de meningita meningococica in cazul unei paciente internate la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”.

Conform unei informari transmise de catre Directia de Sanatate Publica Arges, o pacienta in varsta de 16 ani, eleva a unui liceu din Pitesti, judetul Arges, cu suspiciune de meningita meningococica, a fost transferata de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Institutul National de Boli Infectioase Prof. dr „Matei Bals” din Bucuresti, in dimineata zilei de 15 mai 2019.

DSP Arges a intreprins toate masurile care se impun in astfel de situatii, conform metodologiei stabilite de Institutul National de Sanatate Publica.

Astfel, au fost stabiliti contactii directi si a fost administrata chimio – profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice si personal auxiliar, precum si pentru alti 2 contacti din familie.

De asemenea, in unitatea de invatamant au fost instituite masuri de curatenie si dezinfectie.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Simptome de meningita Simptome de meningita

    Generalitati Meningita este o inflamatie a membranelor din jurul creierului si a maduvei spinarii. Cele mai multe cazuri de meningita sunt de natura virala, dar pot fi si bacteriene sau fungice. Septicemia este o infectie a sangelui. Chiar daca meningita...citeste mai mult

  • Meningita aseptica (virala) Meningita aseptica (virala)

    Generalitati Meningita aseptica este o boala care pare similara cu meningita bacteriana. Cu toate acestea, bacteriile nu se dezvolta in culturi in jurul creierului si maduvei spinarii (lichidul cefalorahidian), intrucat boala nu este declansata in mod special de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate