Starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile in Romania. Ce masuri trebuie respectate?

Publicat la data de: 14 Octombrie 2020 | Actualizat la data de: 14 Octombrie 2020
Starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile in Romania. Ce masuri trebuie respectate?

Starea de alerta in Romania va fi prelungita cu inca 30 de zile, incepand cu data de 15.10.2020, a decis Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Masurile de prevenire si control a infectiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate incepand cu data de 15.10.2020, in contextul epidemiologic actual.

Gasiti AICI masurile de prevenire si control a infectiilor care se aplica pe durata starii de alerta.

INSP: 375 de focare de COVID-19 in Romania. Angajatii centrelor pentru batrani si copii vor fi testati saptamanal

In Romania sunt 375 de focare de COVID-19 potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Sanatate Publica, pentru perioada 28 septembrie - 11 octombrie. Acestea totalizeaza aproape 3.500 de cazuri de imbolnavire, in crestere fata de cele raportate saptamana trecuta. Cele mai multe focare sunt in spitale, centrele pentru copii si batrani si in institutii publice.

Situatia prezentata de INSP:

Unitati medico-sanitare: 72 de focare - 627 de cazuri confirmate

Centre rezidentiale pentru copii sau varstnici: 63 de focare - 1.190 de cazuri

Institutii publice: 60 de focare - 365 de cazuri

Unitati de productie: 51 de focare - 583 de cazuri

Invatamant: 40 de focare - 186 de cazuri

Operatori economici: 37 de focare - 278 de cazuri

Familiale: 34 de focare - 145 de cazuri

Cluburi sportive: 16 focare - 106 cazuri

Institutii culturale: 2 focare - 14 cazuri

Angajatii centrelor pentru batrani si copii vor fi testati saptamanal vor fi testati saptamanal pentru COVID-19, potrivit noii hotarari de Guvern privind prelungirea starii de alerta.

Decizia a fost luata pentru protejarea persoanelor internate in aceste centre, intrucat personalul acestora lucreaza in ture, explica secretarul de stat Raed Arafat.

http://cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2024-raport-saptamanal-episaptamana40/file

Romania depaseste pragul de 4000 de imbolnaviri cu COVID-19

Romania a depasit pragul de 4000 de imbolnaviri cu COVID-19. Alte 4.016 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore, din 31.318 de teste, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategica.

Bucuresti se apropie de pragul de 3 imbolnaviri la mia de locuitori. Coeficientul infectarilor cumulate la 14 zile, raportate la 1000 de locuitori, este de 2,82, in Capitala.

Bilantul ajunge la 164.477. De la debutul pandemiei, 122.714 pacienti au fost declarati vindecati.

De asemenea, in ultimele 24 de ore au fost raportate 66 de decese (38 barbati si 28 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 ani, 1 deces la categoria de varsta 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 14 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 23 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 19 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.439. Dintre acestea, 686 sunt internate la ATI.Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Coronavirus - cum se transmite,...

    Despre coronavirus Numeroase structuri din domeniul sanatatii, dar si populatia generala, experimenteaza un nivel crescut de ingrijorare din cauza noului tip de coronavirus aparut, unul foarte similar cu virusul ce produce sindromul respirator acut sever (SARS)....citeste mai mult

  • Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectia cu COVID-19: masuri de urmat...

    Pandemia cu coronavirus In contextual actual al pandemiei cu coronavirus, vizitele la spital nu reprezinta cea mai buna idee. Pacientii internati si apartinatorii acestora ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa evite intalnirile in spital. In momentul actual,...citeste mai mult

  • Tulburarea obsesiv-compulsiva si pandemia cu virusul SARS-CoV-2 Tulburarea obsesiv-compulsiva si...

    Ce este tulburarea obsesiv-compulsiva Persoanele cu tulburare obsesiv-compulsiva se confrunta cu ganduri persistente sau recurente care produc un disconfort major si care cauzeaza anxietate crescuta. Persoanele cu tulburare obsesiv-compulsiva vor incerca sa faca...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate