Precizare cu privire la informatiile false aparute in spatiul public

Publicat la data de: 20 Martie 2020 | Actualizat la data de: 20 Martie 2020
Precizare cu privire la informatiile false aparute in spatiul public

Urmare a informatiilor false aparute in spatiul public, conform carora doua spitale din Capitala pregatesc somaj tehnic, facem urmatoarele precizari:

Dezmintim categoric informatiile aparute in articolul https://www.stiripesurse.ro/surse-spitalele-elias-si-universitar-pregatesc-somaj-tehnic-pentru-o-parte-din-angajati_1442530.html , ca urmare a precizarilor facute de reprezentatii celor doua spitale.

Managerul Spitalului de Urgenta Bucuresti, Adriana Elena Nica, a transmis ca informatiile prezentate in articol sunt false si nu a primit vreo solicitare din partea publicatiei in cauza sau a autorului acestui material sa confirme sau sa infirme informatiile prezentate.

Domnia sa a precizat ca in cursul zilei de joi, 19 martie a.c., a avut loc o sedinta cu sefii de sectie si asistentele sefe in care s-a discutat organizarea activitatii pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, „nicidecum pentru a trimite o parte din personal in somaj tehnic, asa cum in mod fals este prezentat in articol”.

„Nu in ultimul rand, un astfel de articol are ca scop inducerea unei stari de neincredere in personalul medical si in activitatea medicala din cadrul Spitalului de Urgenta Bucuresti, dar si in autoritatile statului”, a subliniat doamna Adriana Elena Nica.

De asemenea, managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a precizat ca informatiile prezentate in articol sunt false si nu a fost solicitat de autorul materialului sa confirme sau sa infirme informatiile publicate. Domnia sa a mentionat ca nu s-a pus problema intrarii personalului in concediu sau in somaj tehnic, intreg personalul spitalului fiind la dispozitie, iar din punct de vedere a programului de lucru a fost operata o decalare in acord cu recomandarile primite.

In acest context, Grupul de Comunicare Strategica atrage atentia ca doreste o buna colaborare cu toate institutiile de presa si face apel la o corecta si obiectiva informare a opiniei publice. in acelasi timp, Grupul de Comunicare Strategica precizeaza ca va utiliza toate instrumentele necesare pentru a preveni afectarea stabilitatii sociale prin propagarea de informatii false.

Sursa: Ministerul SanatatiiUrmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Cum se transmite virusul COVID-19? Cum se transmite virusul COVID-19?

    Ce sunt coronavirusurile Coronavirusurile formeaza o familie numeroasa de virusuri. Specialistii estimeaza ca aceasta familie de virusuri produce aproximativ o treime din cazurile de raceala comuna. Cele mai frecvente forme de coronavirus afecteaza oamenii si...citeste mai mult

  • Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectia cu COVID-19: masuri de urmat...

    Pandemia cu coronavirus In contextual actual al pandemiei cu coronavirus, vizitele la spital nu reprezinta cea mai buna idee. Pacientii internati si apartinatorii acestora ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa evite intalnirile in spital. In momentul actual,...citeste mai mult

  • 9 alimente recomandate cand aveti gripa 9 alimente recomandate cand aveti gripa

    Generalitati Cele mai comune afectiuni ale anotimpului rece - raceala si gripa, pot fi usor ameliorate printr-o alimentatie sanatoasa. Gripa este insotita adesea de lipsa poftei de mancare si de reducerea cantitatii de alimente consumate; din acest motiv, este...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate