Clickmed
programare rapida la medic

Noutati in tratamentul bolii Parkinson vor fi prezentate la Conferinta Pacientilor cu Parkinson din 23 octombrie

Actualizat la data de: 18 Octombrie 2010
Noutati in tratamentul bolii Parkinson vor fi prezentate la Conferinta Pacientilor cu Parkinson din 23 octombrie

Peste 70.000 de bolnavi de Parkinson in Romania
Dan Raican prezinta concluziile Congresului Mondial de Parkinson de la Glasgow din dubla perspectiva: pacient cu Parkinson si presedinte al Asociatiei Antiparkinson

Asociatia Antiparkinson in parteneriat cu Patronatul Farmacistilor din Romaniasi compania Houston NPA organizeaza pe 23 octombrie 2010 Conferinta Pacientilor cu Parkinson, cu scopul de a creste nivelul de constientizare in randul populatiei referitor la aceasta maladie, dar si de a oferi informatii utile si suport persoanelor care locuiesc in Bucuresti si sufera de aceasta afectiune. Conferinta va avea loc la Facultatea de Medicina UMF „Carol Davila”, la Amfiteatrul de Marketing din Blvd. Eroii Sanitari, nr. 8, Bucuresti, intre orele 10-14.

Vor avea loc prezentari despre contextul general al afectiunii, despre traseul pacientului in sistem, despre legislatia din Romania si situatia actuala a pacientilor, dar si cuvantari ale reprezentantilor autoritatilor, ale medicilor specialisti si ale colaboratorilor acestora din celelalte discipline despre inovatii in tratamentul pacientului cu Parkinson. Vor fi prezenti si membri ai asociatiilor internationale de lupta impotriva Parkinson care vor aduce noutati discutate la Conferinta Internationala de la Glasgow si informatii despre proiecte europene.

Evenimentul din 23 octombrie dedicat pacientilor cu Parkinson va fi moderat de Dan Raican, presedintele Asociatiei Antiparkinson. „In perioada 27.09-1.10.2010 am participat alaturi de alti 5000 de bolnavi la Congresul Mondial de Parkinson organizat de catre European Parkinson’s Disease Association la Glasgow. La Congres s-a lansat o campanie de strangere a unui milion de semnaturi in vederea formarii comunitatii mondiale a bolnavilor de Parkinson, cu scopul de a se recunoaste necesitatea gasirii unei vindecari a bolii”, a precizat Dan Raican presedinte Asociatia Antiparkinson.

Ca pacient cu Parkinson in Romania si odata cu infiintarea Asociatiei Antiparkinson, Dan Raican a fost alaturi celorlalti pacienti cand s-au realizat pasi importanti in lupta impotriva bolii Parkinson: introducerea pompei de levodopa, a neurostimulatoarelor, urmand sa intre pe piata si Apomorfina. In prezent, in Romania se simte nevoia infiintarii unei clinici dedicate diagnosticarii si tratamentului bolii Parkinson, asa cum exista in multe alte tari ale Europei. Dupa ce a lansat in 2008 cartea „Viata cu maladia Parkinson”, Dan Raican va prezenta in cadrul conferintei de la Bucuresti din 23 octombrie un ghid „Noutati in tratamentul bolii Parkinson” care cuprinde noile descoperiri date publicitatii la Glasgow legate de managementul bolii Parkinson (Apomorfina, Q 10, studiul Adagio, celulele stem, ozonoterapia, etc).

Evenimentul va reuni peste 100 de persoane, reprezentanti ai Asociatiei Antiparkinson, Patronatului Farmacistilor din Romania, Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, Societatii Studentilor in Medicina Bucuresti, ai autoritatilor si mass-media, dar este destinat in acelasi timp si publicului larg si personalitatilor care au oferit de-a lungul timpului suport persoanelor cu Parkinson, pentru a se crea cadrul adecvat unui schimb real de experienta si o informare propice asupra bolii Parkinson in Romania. La conferinta va fi prezent si artistul Cornel Constantiniu, care de 16 ani se lupta cu Parkinsonul, boala care i-a afectat vorbirea si care l-a obligat sa puna capat carierei muzicale.

Printre lectorii care vor sustine prezentari se afla: Dan Raican – presedinte al Asociatiei Antiparkinson, Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru – Presedinte Societatea de Neurologie din Romania, Dr. Jan Ciurea – Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar, Sef Lucrari Dr. George Lugoji – Institutul de Boli Cerebrovasculare „Prof. Dr. Vlad Voiculescu”, Farm. Ioana Cacoveanu - Presedinte Patronatului Farmacistilor Romania.

In Romania sunt diagnosticate peste 70.000 de persoane, dar cifra este subevaluata din cauza ratei scazute de diagnostic. Lipsa unui test clinic concludent si reticenta pacientilor de a se prezenta la consult fac ca boala Parkinson sa fie diagnosticata tarziu. Conform unui studiu EuroPa (http://www.europarkinson.net), la nivel european, costul social anual generat de un bolnav de Parkinson oscileaza intre 5.240 € si 19.620 €.

Parteneri: Patronatul Farmacistilor Romania, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, Houston NPA Parteneri media: MedicpentruTine.ro, GhidCabinet.ro, SanatateaTV.ro, Stirimedicale.ro, i-medic.ro; Farmacia Ta, SensoTV, e-Medic.ro, TVR Info, ExclusivNews.ro Invitati: Asociatia P.A.V.E.L.

Pentru cei interesati de inscriere, va rugam contactati coordonatorul evenimentului, Corina Stancu la email [email protected] si tel 0723.856.179


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate