Ministerul Sanatatii a inceput astazi livrarea noilor doze de vaccin hexavalent in tara

Ministerul Sanatatii a inceput astazi livrarea noilor doze de vaccin hexavalent in tara

Peste 245 de mii de doze de hexavalent vor ajunge in cel mai scurt timp la cabinetele medicilor de familie si la directiile judetene de sanatate.

Incepand cu data de 4 iulie, Ministerul Sanatatii a inceput repartizarea in teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent.

Cantitatea acopera necesarul de hexavalent pentru urmatoarea perioada (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge in toate judetele Romaniei conform calendarului programat.

Facem precizarea ca transa actuala, de 245.498 de doze, este livrata inainte de termenul contractual stabilit in contractul de achizitie, respectiv lunile iulie si octombrie 2017.

De asemenea, subliniem faptul ca Ministerul Sanatatii a demarat toate procedurile de achizitie a vaccinului hexavalent pentru urmatorii patru anii (2018-2022), masura care va preveni eventualele discontinuitati de aprovizionare cu acest tip de vaccin.

Pe aceasta cale, reamintim faptul ca Ministerul Sanatatii a incheiat, in acest an, un contract pentru furnizarea unei cantitati de 630.000 doze vaccin hexavalent.

Prima transa, de 120.000 de doze si partial a doua transa de 44.229 de doze, au fost repartizate in tara in lunile aprilie si mai.

Dupa repartizarea dozelor curente, conform contractului de achizitie, urmeaza ca Romania sa primeasca o noua transa de vaccin hexavalent.

Prin urmare, avem toate motivele pentru a reasigura parintii, copii, medicii de familie si opinia publica ca Ministerul Sanatatii a luat decizii corecte, rapide si eficiente pentru a rezolva situatia vaccinurilor.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Sedentarismul si consecintele asupra sanatatii Sedentarismul si consecintele asupra...

    Generalitati Oamenii fac putina activitate fizica pe parcursul unor perioade indelungate de timp, sunt persoane care au un stil de viata sedentar. Cele mai multe dintre acestea nu fac sport, din cauza lipsei de timp si din cauza faptului ca munca lor nu implica prea...citeste mai mult

  • Chimicalele din haine care iti pun sanatatea in pericol Chimicalele din haine care iti pun...

    Generalitati Este stiut faptul ca aproape intotdeauna cand mergem la cumparaturi ne facem griji pentru calitatea produsului alimentar pe care-l achizitionam, insa produsele alimentare nu ar trebui sa constituie singura sursa de ingrijorare. Mai exact,...citeste mai mult

  • Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice - CardioFort Revascularizarea inimii cu ajutorul...

    Generalitati Inima primeste oxigen si substante nutritive prin arterele coronare. In anumite imprejurari, in deosebi cand peretele arterelor se ingroasa, lumenul arterelor se micsoreaza sau se astupa complet. Acest fenomen se produce datorita procesului ce incepe...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate