Ministerul Sanatatii a inceput astazi livrarea noilor doze de vaccin hexavalent in tara

Ministerul Sanatatii a inceput astazi livrarea noilor doze de vaccin hexavalent in tara

Peste 245 de mii de doze de hexavalent vor ajunge in cel mai scurt timp la cabinetele medicilor de familie si la directiile judetene de sanatate.

Incepand cu data de 4 iulie, Ministerul Sanatatii a inceput repartizarea in teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent.

Cantitatea acopera necesarul de hexavalent pentru urmatoarea perioada (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge in toate judetele Romaniei conform calendarului programat.

Facem precizarea ca transa actuala, de 245.498 de doze, este livrata inainte de termenul contractual stabilit in contractul de achizitie, respectiv lunile iulie si octombrie 2017.

De asemenea, subliniem faptul ca Ministerul Sanatatii a demarat toate procedurile de achizitie a vaccinului hexavalent pentru urmatorii patru anii (2018-2022), masura care va preveni eventualele discontinuitati de aprovizionare cu acest tip de vaccin.

Pe aceasta cale, reamintim faptul ca Ministerul Sanatatii a incheiat, in acest an, un contract pentru furnizarea unei cantitati de 630.000 doze vaccin hexavalent.

Prima transa, de 120.000 de doze si partial a doua transa de 44.229 de doze, au fost repartizate in tara in lunile aprilie si mai.

Dupa repartizarea dozelor curente, conform contractului de achizitie, urmeaza ca Romania sa primeasca o noua transa de vaccin hexavalent.

Prin urmare, avem toate motivele pentru a reasigura parintii, copii, medicii de familie si opinia publica ca Ministerul Sanatatii a luat decizii corecte, rapide si eficiente pentru a rezolva situatia vaccinurilor.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Beneficii pentru sanatate, de la incepator la maratonist Beneficii pentru sanatate, de la...

    Fie ca te antrenezi pentru o competitie sportiva, cum ar fi un semimaraton sau un maraton, fie ca o faci pentru a te mentine in forma, alergarea este o activitate care aduce beneficii pentru sanatatea intregului organism. Cresterea tonusului muscular si scaderea masei...citeste mai mult

  • Programul national de vaccinari obligatorii Programul national de vaccinari...

    Generalitati In Romania exista un program national de vaccinari obligatorii. Pe langa acestea se poate face imunizarea ocazionala in anumite situatii epidemiologice (cum ar fi epidemiile de gripa, de hepatita A) sau vaccinarea antirabica in cazul muscaturilor de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate