Ministerul Sanatatii a extins programul de screening auditiv la nivel national

Publicat la data de: 21 Decembrie 2018 | Actualizat la data de: 21 Decembrie 2018
Ministerul Sanatatii a extins programul de screening auditiv la nivel national

Incepand din aceasta luna, toti copiii nascuti in maternitatile de stat din Romania beneficiaza de control auditiv gratuit, realizat cu aparatura medicala moderna.

Dupa spitalele regionale si alte proiecte importante cu finantare de la Banca Mondiala, am reusit deblocarea acestui proiect. Screeningul auzului la nou nascuti este singura metoda prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima luna de viata. Pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului este deosebit de important ca surditatea sa fie depistata cat mai devreme in vederea asigurarii in timp util a tratamentului adecvat. in luna octombrie, din banii pe care i-am obtinut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent in 17 spitale, astfel incat in fiecare judet sa se realizeze screeningul auditiv. in luna urmatoare am inceput distribuirea echipamentelor, iar acum am inceput testarea gratuita a nou- nascutilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina PINTEA.

Programul de screening auditiv al MS este implementat in 186 de maternitati si sectii de terapie intensiva ce ingrijesc nou-nascuti. Acestea au fost dotate cu 286 de echipamente de testare auditiva.

Ministerul Sanatatii a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000 lei.

De asemenea, in perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va demara o campanie de constientizare si informare a publicului si cadrelor medicale privind necesitatea testarii auzului la nou- nascuti.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Tulburarile de auz Tulburarile de auz

    Generalitati Majoritatea tulburarilor de auz presupun pierderea auzului ori scaderea brusca sau treptata a auzului. In functie de cauza, aceasta poate fi usoara sau severa, temporara sau permanenta. Atunci cand o persoana isi pierde auzul posibil sa nu fie...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate