Clickmed
programare rapida la medic

La Roche Posay incurajeaza populatia sa isi controleze alunitele cu ajutorul SKINCHECKER, o campanie internationala cu caracter educativ

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2015
La Roche Posay incurajeaza populatia sa isi controleze alunitele cu ajutorul SKINCHECKER, o campanie internationala cu caracter educativ

In timp ce cazurile de melanom sunt in continua crestere, un nou studiu arata faptul ca 52% din populatia mondiala nu sia verificat niciodata alunitele printr un consult dermatologic.

Diagnosticate la timp, 90% din cazurile de melanom pot fi tratate in mod eficient. Un studiu exclusiv derulat de Ipsos pentru La Roche Posay, in 23 de tari de pe toate continentele, analizeaza comportamentul persoanelor la soare si cunostintele generale privind riscurile asociate expunerii la soare.

88% din persoanele chestionate cunosc riscurile aparitiei cancerului de piele in momentul expunerii la soare, fara protectie.

Cu toate acestea, doar 1 din 2 persoane chestionate a consultat vreodata un medic dermatolog pentru un screening cutanat (analiza vizuala a alunitelor realizata de un dermatolog), iar 1 din 4 persoane nici macar nu si a verificat vreodata propriile alunite.

Angajamentul brandului fata de aceasta cauza are deja o istorie de cativa ani, iar astazi La Roche Posay lanseaza o noua campanie virala care abordeaza subiectul cancerului de piele intr un mod nou si diferit, incurajand fiecare individ sa joace un rol activ in procesul de screening cutanat pentru depistarea melanomului, acordand o atentie sporita alunitelor lor si ale celor dragi.

In cadrul unui program national de screening cutanat, realizat in perioada mai iunie 2014 de La Roche Posay in colaborare cu 142 de medici dermatologi, peste 1100 de pacienti romani au beneficiat de un consult gratuit al nevilor pigmentari. Dintre acestia,60% erau la primul consult dermatologic al alunitelor.

Pentru 50% dintre participanti, factorul care i a determinat sa consulte medicul dermatolog a fost gratuitatea serviciului oferit. Dintre persoanele consultate, numai 20% foloseau protectie solara in mod regulat in timpul expunerii la soare, vara.

Pe langa constientizarea riscului aparitiei cancerului de piele in urma expunerii neprotejate la soare, in urma campaniei s au descoperit 30 de cazuri de cancere cutanate (9 de melanom, 15 cazuri de carcinom bazocelular si 6 cazuri de carcinom spinocelular), care diagnosticate intr o faza incipienta au putut fi tratate in mod eficient. UN STUDIU FARA PRECEDENT ANALIZEAZA COMPORTAMENTUL LA SOARE SI PREVENTIA CANCERULUI DE PIELE IN 23 DE TARI.

Este o placere universala – majoritatea oamenilor la nivel global iubesc soarele.

Totusi soarele este recunoscut mai ales pentru natura sa duala. Pe de o parte credem ca ne ofera energie si ca bronzul ne face sa aratam sanatosi, iar pe de alta parte exista o recunoastere larg raspandita a pericolelor si riscurilor asociate expunerii. 88% dintre noi recunoastem pericolele expunerii la soare fara protectie.

In timp ce exista o corelatie clara intre recunoasterea riscurilor si practicile de prevenire – intr adevar cu cat suntem mai informati, cu atat ne protejam mai mult de efectele nocive ale soarelui – obiceiurile de protectie solara sunt inca nesatisfacatoare, dupa cum este dovedit de numarul de cazuri de melanom in crestere.

In timp ce 8 din 10 persoane se protejeaza de soare, 4 din 10 persoane nu considera necesar sa se protejeze in afara perioadei vacantelor.

Mult mai ingrijorator este faptul ca oamenii nu consulta un dermatolog pentru o depistare incipienta a cancerelor de piele, deseori vizibile cu ochiul liber. Doar 1 din 3 persoane in lume isi verifica alunitele cel putin o data pe an si mai mult de jumatate din populatie nu si a sfatuit niciodata persoanele dragi sa mearga la un screening cutanat.

Pentru Laila Idtaleb,Directorul Departamentului de Sanatate al IPSOS, “acest studiu subliniaza diverse conflicte interne cu care se confrunta respondentii: intre constientizarea riscurilor si dorinta de a se expune la soare, dar si intre cunoasterea semnelor unui potential cancer de piele si refuzul de a demara o verificare a alunitelor sistematica si regulata, fie din proprie initiativa, fie la recomandarea medicului dermatolog. Studiul demonstreaza de asemenea cum rezultatele acestor tensiuni variaza in functie de tara, sex, grupuri de varsta si nivel de educatie.”


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate