Informare privind Programul National de Vaccinare

Informare privind Programul National de Vaccinare

In urma analizei riguroase a raportarilor din teritoriu si a evaluarii de performanta in cazul Directiilor de Sanatate Publica privind implementarea campaniei nationala de vaccinare, ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog a luat decizia de a schimba conducerea executiva a unora dintre aceste institutii.

Propunerea de schimbare a reprezentantilor DSP a fost prezentata Primului Ministru, domnul Mihai Tudose, in scopul eficientizarii activitatii institutiilor de sanatate publica la nivel local.

Directiile de Sanatate Publica reprezinta actori importanti in strategia nationala de crestere a ratei de vaccinare impotriva rujeolei si a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de Romania privind acoperirea vaccinala impotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigura protectia deplina a populatiei impotriva situatiilor de epidemie.

Dupa cum se poate constata din Raportul privind Programul National de Vaccinare, publicat astazi de Ministerul Sanatatii, un numar de 5 directii de sanatate publica nu au reusit sa isi indeplineasca misiunea legala.

In cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel judetean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

Prin urmare, neindeplinirea misiunii legale privind realizarea programului national de vaccinare a pus in miscare o serie de actiuni si sanctiuni menite sa imbunatateasca performanta acestor organisme locale.

In acest scop, ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog, a propus schimbarea din functie a directorilor executivi si a celor care ocupa functia de directori executivi adjuncti sanatate publica ai directiilor de sanatate publica din urmatoarele judete: Caras Severin, Hunedoara, Neamt, Prahova si Ilfov.

In cazul celorlalti directori de directii de sanatate publica din tara, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Vaccinarea impotriva bolilor contagioase si periculoase, ca rujeola, este o prioritate nationala. Vaccinul ROR reprezinta o solutie sigura, disponibila si eficienta pentru a proteja viata si sanatatea copiilor.

Ministerul Sanatatii foloseste toate parghiile de actiune si toate instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a imuniza cat mai multi copii.

Insa, pentru a avea succes deplin, este important ca aceasta campanie de vaccinare sa fie sprijinita de catre parinti si de catre toate institutiile implicate in asigurarea serviciilor de sanatate publica.

Ministerul Sanatatii va continua campania de vaccinare impotriva rujeolei pana cand fiecare parinte va fi corect informat cu privire la necesitatea vaccinarii impotriva bolilor contagioase.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Relatiile parinti – adolescenti Relatiile parinti – adolescenti

    Sub aspectul atitudinii adolescentilor in ceea ce priveste interventia parintilor in viata lor sexuala, raspunsurile la afirmatia: ”Sexualitatea nu-i priveste pe parinti”, au fost: De acord: 78% dintre baieti si 67% dintre fete; Impotriva: 19% dintre...citeste mai mult

  • Semnele de avertizare ale dementei Semnele de avertizare ale dementei

    Ce este dementa? Dementa este o afectiune a creierului caracterizata prin prierderi de memorie, dificultati de invatare si comunicare. Pe masura ce boala avanseaza, devine din ce in ce mai dificila grija de sine. Dementa poate determina modificari ale...citeste mai mult

  • Pozitii sexuale din Kamasutra pentru fertilitate Pozitii sexuale din Kamasutra pentru...

    Generalitati Kamasutra este arta sexualitatii si rolul de a creste libidoul partenerilor, de a facilita comunicarea sexuala si de a spori fertilitatea. Pe langa faptul ca ajuta persoanele implicate sa isi cunoasca mai bine punctele erogene ale corpului, anumite...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate