Informare privind medicamentele generice

Informare privind medicamentele generice

Pe fundalul discutiilor recente privind medicamentele generice si in urma ingrijorarilor transmise de Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), dorim sa facem urmatoarele precizari:

Ministerul Sanatatii este primul si cel mai important avocat al drepturilor pacientilor romani. Sub nicio forma si in niciun fel de circumstante, nu vom accepta ca dreptul pacientilor la medicamente ieftine si de calitate sa fie pus sub semnul intrebarii.

In aceeasi masura, sub absolut nicio conditie, nu vom permite ca medicamentele de pe piata romaneasca sa fie afectate in raport cu numarul, cantitatea sau pretul acestora.

Ministerul Sanatatii si Guvernul Romaniei au la dispozitie instrumente si mijloace legale, pe care le vor folosi, pentru a se asigura ca accesul cetatenilor la medicamente ieftine si de calitate nu este periclitat.

Precizam pe aceasta cale ca echipa de la Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu specialistii din Ministerul de Finante, de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sub coordonarea Primului Ministru, lucreaza la strategia privind piata medicamentelor si importatorilor.

In acest sens, au avut loc mai multe runde de intalniri si consultari cu reprezentantii producatorilor de medicamente din Romania, iar vocea lor a fost auzita.

Suntem siguri ca impreuna vom gasi cele mai bune solutii care sa avantajeze pacientii romani, fara sa afecteze insa activitatea companiilor. Ne dorim un parteneriat onest, corect si transparent cu fiecare companie de medicamente care isi desfasoara activitatea in tara noastra.

Dupa cum Ministerul Sanatatii, in colaborare stransa cu celalte ministere de linie din Guvern, a gasit cea mai buna formula pentru a derula fara nicio sincopa programul de burse pentru rezidenti, la fel vom proceda si in cazul medicamentelor generice.

In acest scop, avem parte de intregul sprijin al Guvernului, de expertiza si de experienta unor buni specialisti in domeniul politicii medicamentului.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Mituri despre medicamentele generice si adevarul din spatele lor Mituri despre medicamentele generice...

    Generalitati Medicamentele generice sunt intelese insuficient de publicul larg, in principal din cauza miturilor nascute in jurul provenientei si eficacitatii lor. Aceste variante identice ale medicamentelor inovative ofera aceeasi actiune terapeutica, in schimbul...citeste mai mult

  • Interviu despre alimentatia sanatoasa cu Prof. Dr. Nicolae Hancu Interviu despre alimentatia sanatoasa...

    SfatulMedicului.ro: In ultima perioada se vorbeste tot mai des despre alimentele infestate. Sunt acestea un pericol pentru sanatate? La ce trebuie sa se uite un consumator atunci cand alege alimentele? Dr. Hancu: Grija pentru siguranta alimentelor este...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate