Editia a IV-a a conferintei PRIA Drugs and Medicine Publicity

Publicat la data de: 05 Februarie 2019 | Actualizat la data de: 05 Februarie 2019
Editia a IV-a a conferintei PRIA Drugs and Medicine Publicity

Ca la fiecare inceput de an, PRIAevents organizeaza conferinta PRIA Drugs and Medicine Publicity, aflata deja la editia a 4-a, in data de 6 februarie 2019, bucurandu-se de atentie deosebita din partea comunitatii farma, asociatii de pacienti, farmacii si distribuitori, dar si spitale private, producatori si sau importatori de produse dermatocosmetice, consultanti si presa.

Conferinta va avea loc la Pullman Bucharest World Trade Center, incepand cu ora 9,30.

In cadrul acesteia vor fi dezbatute teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, alaturi de toti cei implicati, precum: legea publicitatii la medicamente si dispozitive medicale, codurile de conduita respectate de industria farmaceutica, codul etic pentru marketingul in industria medicamentelor, rolul reglementatorilor, rolul societatilor profesionale, rolul lanturilor farmaceutice, reglementarea publicitatii suplimentelor alimentare, reglementarea publicitatii dermatocosmeticelor.

De asemenea, rolul mass-mediei, dar si al retelelor sociale vor fi teme ce vor fi dezbatute in cadrul acestui eveniment.

Sanatatea si informarea publicului despre medicamente, dispozitive medicale sunt extrem de importante, de aceea, in fiecare an organizam aceasta dezbatere pentru a analiza anul care a trecut, pentru a aduce in evidenta noi relementari sau legi, pentru a semnala unele abateri grave si pentru a informa cat mai bine pe toti cei implicati si interesati.

Si anul acesta avem atentie deosebita pe teme despre conduita etica in industria farmaceutica si despre conduita etica a sistemului sanitar – medici, pacienti, manageri de spitale, autoritati.

In cadrul acestei editii, avem in vizor si studii de caz, exemple despre excesul de reclama la medicamente, suplimente alimentare, dispozitive medicale si dermatocosmetice, mai ales la radio si televiziune, care a dus la reactii ale autoritatilor, organizatiilor profesionale si reprezentantilor pacientilor care cer reglementari stricte ale publicitatii in acest domeniu, pentru protejarea pacientilor si utilizarea in siguranta a medicamentelor.

La conferinta PRIA Drugs and Medicine Publicity lectorii invitati sunt: Conf. Dr. Diana PaUN – Consilier de Stat, Departamentul Sanatate Publica, Administratia Prezidentiala; Anca CRUPARIU – Sef Departament Politici si Strategii, ANMDM; Laszlo ATTILA – Presedinte, Comisia pentru Sanatate, Senatul Romaniei; Conf. Dr. Carmen ORBAN – Manager, Institutul Clinic Fundeni; Dr. Oana COCIAU – Presedinte, RAC; Diana MEREU – Director Executiv, RASCI; Dr. Gerald FLINTOACA-FILIP – Secretar General, PRISA; Radu GANESCU – Presedinte, COPAC; Ionut OPREA – Membru in CA, IAB Romania; Marian PANA – Director Comunicare si Imagine al Colegiului Farmacistilor din Romania.

Statisticile spun ca, in fiecare zi, spoturile industriei farmaceutice cumuleaza 23 de ore, pe cele 60 de canale media din Romania.

Romanii vizioneaza intr-un an milioane de reclame la medicamente, suplimente alimentare si dispozitive medicale.

In conditiile acestei avalanse de reclame, promovarea medicamentelor trebuie sa fie reglementata in mod adecvat, sa fie echilibrata si sustinuta in mod corespunzator de surse de informatii complete si validate stiintific si, in acelasi timp, sa fie bine inteleasa influenta poteniala asupra deciziei de tratament, asupra rezultatelor si costurilor, asa cum sustin reprezentanti ai pacientilor, dar si autoritatile.

Publicitatea medicamentelor in secolul XXI este guvernata de directive, legi, regulamente, ghiduri si coduri de etica diferite in fiecare tara, dar guvernate de aceleasi principii.

Publicitatea medicamentelor include publicitatea destinata publicului larg, profesionistilor din domeniul sanatatii, vizitele reprezentantilor medicali la prescriptori, furnizarea de mostre, sponsorizarea de intalniri promotionale pentru profesionistii din domeniu etc., precum si orice forma de promovare destinata sa stimuleze prescrierea, distribuirea, vanzarea sau consumul de medicamente.

Scopul din spatele reglementarilor din publicitatea medicamentelor este: sa incurajeze utilizarea rationala a medicamentelor, prin prezentarea obiectiva a acestora si fara a le exagera proprietatile; de a asigura ca acestea sunt promovate corect in ceea ce priveste beneficiile lor, fiind in acord cu informatiile enumerate in rezumatul caracteristicilor produsului; de a asigura ca publicitatea medicamentelor nu este inselatoare.

Reglementarea marketingului in industria farmaceutica si a relatiilor cu profesionistii din sanatate, dar si relatiile dintre industria pharma si asociatiile de pacienti, precum si informatiile transmise catre specialisti si organizatiile acestora sunt subiecte tratate cu maxim interes si in Romania.

Promovarea medicamentelor este reglementata diferit in fiecare tara, dar este guvernata de aceleai principii. Aceasta trebuie facuta in mod responsabil, etic si la cel mai inalt standard, pentru a se asigura utilizarea in siguranta a medicamentelor, indiferent de modul lor de eliberare, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Scopul evenimentului este acela de a incuraja publicitatea si promovarea medicamentelor in mod responsabil, etic si la cel mai inalt standard, pentru asigurarea utilizarii in siguranta a medicamentelor, indiferent de modul lor de eliberare, in conformitate cu legislatia in vigoare.

La conferinta PRIA Drugs and Medicine Publicity vor fi prezenti si anul acesta reprezentanti din partea ANMDM, Administatia Prezidentiala, RAC, Comisia pentru Cultura si reprezentati ai companiilor farmaceutice, ale celor care produc dispozitive medicale, dar si suplimente alimentare si dermato-cosmetice.

Sanatatea a fost si va ramane una dintre preocuparile principale ale omenirii. Tocmai de aceea, PRIAevents isi concentreaza atenia asupra organizarii evenimentelor, in care o arie larga de subiecte de interes, atat pentru medici, cat si pentru pacienti, dar si pentru industria de sanatate in general, sunt obiectiv si detaliat prezentate.

In cadrul PRIA Drugs and Medicine Publicity veti avea ocazia sa ii intalniti pe cei mai importanti oameni din domeniu, sa participati la un eveniment interactiv, deosebit, astfel incat la finalul evenimentului sa avem trasate idei, solutii si propuneri.

De la acest eveniment nu vor lipsi reprezentanti ai companiilor farmaceutice, al celor care produc dispozitive medicale, suplimente alimentare, asociatii ale pacientilor, medici, farmacisti si asociatii ale acestora, companii din zona de consultanta juridica, publicitate, audit, presa, reprezentanti din spitale de stat si private si reprezentanti ai autoritatilor.

PRIA Drugs and Medicine Publicity face parte din seria conferinelor organizate de PRIAevents care aduc in atentie cele mai importante si mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu si beneficiaza de o prezenta mare a participantilor si a mass-mediei.

Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, si mai ales pentru healthcare.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Drugs and Medicine Publicity si modalitati de inscriere pentru participare puteti gasi pe https://priaevents.ro/pria-drugs-and-medicine-publicity-2019/

Despre PRIAevents

PRIAevents - experii tai in evenimente! Noi aducem informatii de ultima ora si trend-uri in business prin intermediul conferintelor organizate.

Echipa PRIAevents cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei, si mai ales pentru healthcare.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati: raluca.voivozeau@priaevents.ro/0744 584 661.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Probiotice pentru sanatatea digestiei Probiotice pentru sanatatea digestiei

    Generalitati Legatura dintre probiotice si sanatatea noastra nu mai este de mult o noutate pentru gastroenterologi. „Tratamentul” cu probiotice poate fi util in multe din bolile tractului digestiv. Zecile de miliarde de bacterii vii –...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate