Deschiderea sectiei de Endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon

Publicat la data de: 22 Martie 2019 | Actualizat la data de: 22 Martie 2019
Deschiderea sectiei de Endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a participat astazi la redechiderea sectiei de Endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon.
Sectia a fost reamenajata din fondurile proprii ale Institutului, investitia fiind in valoare de 229.000 lei.

In cadrul lucrarilor de reparatii si reamenajare au fost refacute instalatiile sanatiare, grupurile sanitare, au fost inlocuite saltelele, geamurile si suprafetele.

Cele 11 saloane au astazi un design nou, adecvat pentru micii pacienti. Cele 40 paturi din aceasta sectie sunt deservite de 5 medici, 15 cadre medii si auxiliare, pe sectie se fac anual 3200 de internari in spitalizare de zi si continua.

„Anul acesta, politicile de sanatate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor si iata ca reprezentantii Institutului Parhon au inteles acest lucru. Felicit initiativa noii echipe care conduce azi Institutul Parhon pentru ca au inteles ca este o prioritate reconstructia sectiei de pediatrie. Astfel de initiative astept de la managerii spitalelor din toata tara, care au datoria sa se preocupe de conditiile oferite pacientilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Prin profilul medical suprapus peste doua specialitati – endocrinologie si pediatrie- sectia se remarca prin unicitatea activitatii i a rezultatelor deosebite, obtinute de pe un segment fragil al populatiei – copiii cu afectiuni endocrine.

Patologia endocrinopediatrica este vasta si variata – de la tulburarile de crestere (statura mica, statura inalta) la tulburarile pubertare (pubertatea precoce, pubertate intarziata), la patologii sensibile si dificile care necesita interdisciplinaritate de tipul tulburarilor de dezvoltare sexuala.

Activitatea medicala desfasurata in aceasta sectie este aliniata ghidurilor de diagnostic si terapie internationale, iar micii pacienti beneficiaza de experienta specialistilor, dublata de activitatea echipelor de cercetare.

Sursa: Ministerul SanatatiiUrmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Ingrijorari legate de pubertatea precoce Ingrijorari legate de pubertatea precoce

    Generalitati Pubertatea precoce este pur si simplu dezvoltarea timpurie a pubertatii. Copilul trece de la copilarie la pubertate mai repede decat o fac majoritatea copiilor in mod normal. Ar parea destul de usor de inteles, dar realitatea este ca pubertatea precoce...citeste mai mult

  • Pubertatea intarziata Pubertatea intarziata

    Generalitati Pubertatea este perioada de timp in care corpul unui copil se transforma in cel de adult , perioada pe parcursul careia au loc o serie de modificari evidente ale organismului uman. Astfel, fetele vor observa ca sanii lor se dezvolta, apare parul...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate