20 de containere anticanicula, deschise in Bucuresti

Publicat la data de: 09 August 2019 | Actualizat la data de: 09 August 2019

Canicula, anuntata in Romania

Sus
20 de containere anticanicula, deschise in Bucuresti

20 de containere anticanicula sunt deschise, in aceste zile, in cele mai aglomerate zone din Capitala, dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat temperaturi peste limita de suportabilitate.

Primaria Municipiului Bucureti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, a dotat cele 20 de puncte de prim ajutor cu trusa medicala completa, tensiometru cu manometru si stetoscop, canapea medicala, scaune, dozator de apa, dezinfectanti, manusi si cearceafuri de unica folosinta, chiuveta mobila si aparat de aer conditionat.

Medicii si asistentii medicali din Reteaua scolara, coordonata de ASSMB, sunt la datorie.

Cuprins articol

  1. Canicula, anuntata in Romania
  2. Persoanele de peste 50 de ani, cele mai sensibile
  3. Citeste pe aceeasi tema

Persoanele de peste 50 de ani, cele mai sensibile

Sus

Mihaela Cerbu, medic, Medicina scolara: ”Cele mai multe solicitari au fost astazi pentru masurarea tensiunii arteriale. Persoanele care au cerut ajutor au peste 50 de ani, aceasta categorie fiind mai vulnerabila la temperaturile ridicate. Totusi, am depistat si o tanara cu tulburari de ritm cardiac si i-am recomandat un consult la medicul de familie si la specialist.”

Mihaela Velciu, medic stomatolog, Universitatea de Agronomie: ”Am constatat ca afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele pranzului. As recomanda celor care se stiu cu probleme medicale, in masura in care este posibil, sa evite deplasarea in acest interval de timp.”

Alice Florea, asistent medical, Medicina scolara: ”Consider ca existenta containerelor este foarte utila si recomand oamenilor sa apeleze la noi, chiar daca simt doar un mic disconfort din cauza caldurii. Suntem aici pentru a-i ajuta, chiar daca au nevoie doar de cateva minute de odihna la racoare, un pahar de apa sau sa-si ia tensiunea.”

Zonele unde gasiti containerele de canicula sunt: Piata Romana - rond ASE, Gara de Nord, Piata Victoriei - Muzeul Antipa, Piata Romana – metrou, Parcul Herastrau, sos. stefan cel Mare colt cu Str. Barbu Vacarescu, Piata Iancului, Magazin Bucur Obor, Piata Universitatii - Spitalul Coltea, Piata Universitatii – Arhitectura, Piata Roma - Str. Gabroveni, Piata Muncii, Piata Unirii - Magazin Unirea, Dristor – metrou, Str. 11 Iunie colt cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piata Unirii - Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cismigiu, Eroilor, Grozavesti - Carrefour Orhideea.

Sursa: Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Invata sa te protejezi corect de canicula Invata sa te protejezi corect de...

    Temperaturile caniculare si disconfortul termic ne pot influenta negativ starea de sanatate. Pentru a preveni aparitia problemelor, este important sa tinem cont de sfaturile medicilor. Consumul de apa, important Orice persoana trebuie sa aiba grija ca in...citeste mai mult

  • Suferi de diabet? Iata ce sfaturi sa urmezi pe timp de canicula Suferi de diabet? Iata ce sfaturi sa...

    Pentru aproximativ 2 milioane de romani cu varsta cuprinsa intre 20 si 79 de ani, temperaturile ridicate ale verii inseamna un factor de disconfort in plus, deoarece sufera de diabet. Ei trebuie sa ia masuri suplimentare de protectie, astfel incat sa nu le fie...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate