O noua metoda de diagnostic pentru cancerul de san

diagnostic,cancer,sanConform rezultatelor unui studiu efectuat recent pe animale, determinarea modelului obtinut prin testul difractiei razelor X aplicate firului de par ar putea fi util in diagnosticarea cancerului de san.
Cercetatorii au studiat modificarile modelului obtinut prin difractia cu raze X a firelor de par din mustatile de soarece inainte si la 8 saptamani dupa implantarea de celule maligne provenite de la femei cu cancer de san.
Rezultatele au confirmat prezenta constanta a unui anumit model de difractie cu raze X, corelat cu prezenta si replicarea celulelor canceroase in organismul soarecelui.
Aceasta noua metoda ar putea fi utila in diagnosticul cancerului de san intr-un stadiu mult mai precoce decat toate celelalte metode folosite in acest moment dar si in monitorizarea tratamentului pentru aceasta afectiune.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Cancerul mamar, metastatic sau recidivant Cancerul mamar, metastatic sau...

    Generalitati Cancerul mamar este o boala in care celulele din san incep sa creasca rapid intr-un ritm de necontrolat. Cancerul mamar e cel mai frecvent tip de cancer la femei, desi cancerul pulmonar ramane cauza cea mai frecventa de deces atat la barbati, cat si...citeste mai mult

  • Cancerul pulmonar cu celule mici (microcelular) Cancerul pulmonar cu celule mici...

    Generalitati Cancerul pulmonar apare ca urmare a unei replicari haotice, scapate de sub control, a celulelor parenchimului pulmonar. Celulele canceroase isi modifica foate mult caracteristicile, astfel incat devin capabile sa se multiplice rapid, au o durata de viata...citeste mai mult

  • Displazia cervicala, cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Displazia cervicala, cancer de col...

    Centrul de displazie genitala la Vienna Displazia cervicala (sau displazia de col uterin) este termenul medical pentru modificarea anormala a celulelor din stratul epitelial al colului uterin. Infectia cu virusul papiloma uman (HPV) este un factor determinant...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate