Mancarea grasa si cancerul de san

Conform unui studiu recent realizat de Institutul National de Cancer din Statele Unite, mancarea bogata in grasimi creste riscul de aparitie a cancerului de san la femeile care au ajuns la menopauza.
Studiul realizat de Institutul National de Cancer s-a bazat pe raspunsurile a 188.700 de femei si a dus la confirmarea unei legaturi intre mancarea grasa si cancerul de san.
Femeile participante la studiu aveau varste cuprinse intre 50 si 71 de ani. Intrebarile din cadrul studiului s-au referit atata la alimentele consumate, cat si la cantitatile si frecventa in care acestea sunt consumate. Participantele la studiu au fost monitorizate pe o perioada de 4 ani. Cele care au consumat mai multe grasimi au avut o incidenta de aparitie a cancerului de san cu 11% mai mare decat celelalte. Riscul a fost similar atat in cazul femeilor care au consumat grasimi saturate, precum si in cazul consumului de grasimi monosaturate sau polisaturate. Au fost luate bineinteles in considerare si cazurile de cancer de san din istoria familie, fumatul, greutatea sau consumul de alcool.
Pentru intelegerea deplina a influentei grasimilor asupra aparitiei cancerului de san este nevoie de mai multe cercetari. Insa cercetatorii sugereaza ca grasimile influenteaza aparitia cancerului de san prin stimularea producerii de hormoni. Importanta este nu numai cantitatea de grasimi consumate, ci si masa de grasime acumulata de organism.
Asadar, pe langa alte aspecte nesanatoase provocate de grasimi, si infuenta aspura aparitiei cancerului de san trebuie luata in considerare.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar Cele mai frecvente afectiuni genitale...

    Generalitati Nu iti este usor sa vorbesti despre „problemele intime” de sanatate, asa ca vom vorbi noi despre ele. Am rugat expertii de top in problemele de sanatate intima sa ne explice tot ceea ce trebuie sa stim despre problemele pe care le putem...citeste mai mult

  • Sindromul ovarului polichistic Sindromul ovarului polichistic

    Generalitati Sindromul ovarului polichistic este un dezechilibru hormonal care interfera cu ovulatia normala. Femeile cu acest sindrom nu au un ciclu menstrual normal, regulat. Acest dezechilbru homonal afecteaza si alte sisteme ale corpului, cum ar fi sistemul...citeste mai mult

  • Alimentatia sanatoasa Alimentatia sanatoasa

    Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate