Cea mai noua metoda de screening a cancerului la san acum si in Romania, la Donna Medical Center!

Publicat la data de: 26 Iulie 2013 | Actualizat la data de: 26 Iulie 2013
Cea mai noua metoda de screening a cancerului la san acum si in Romania, la Donna Medical Center!

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer intalnit la femei si reprezinta 26% dintre toate formele de cancer care le poate afecta pe acestea.

Cand acesta este descoperit timpuriu si cat timp ramane localizat la nivelul sanului (stadiul 0 sau 1), rata de supravietuire ajunge la aproape 100%. Donna Medical Center poate identifica cu usurinta anomaliile celulare folosind un test simplu, neinvaziva si nedureros de recoltare a fluidului de aspiratie mamelonar, care dureaza doar 5 minute: HALO, Testul Papanicolau pentru san.

Donna Medical Center pune la dispozitia pacientelor sale un dispozitiv de ultima generatie, recent adus in Romania, cu ajutorul caruia se efectueaza Testul Papanicolau HALO - cea mai noua metoda de screening a cancerului la san!

Testul Pap HALO pentru san este prima si unica metoda complet automatizata, non-invaziva, pentru identificarea femeilor cu risc crescut de cancer mamar. Majoritatea cancerelor mamare au originea in ductele lactifere; de aceea, examenul citologic al aspiratului mamelonar obtinut cu ajutorului aparatului HALO este foarte important pentru identificarea pacientelor cu risc, ce prezinta celule cu atipii sau chiar celule maligne.

Testul HALO are acelasi rol in depistarea cancerului la san precum Testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin. Acesta presupune prelevarea unei cantitati mici de fluid din mamelon in vederea efectuarii unui examen citologic al secretiei mamare pentru depistarea precoce a anomaliilor celulare premaligne sau maligne.

Dispozitivul utilizeaza o combinatie de caldura, suctiune si masaj pentru a extrage fluidul mamelonar ductal, intregul proces fiind rapid si nedureros.

HALO este recomandat a fi efectuat anual, impreuna cu testul Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, tuturor femeilor de varsta 25-55 ani, chiar daca nu prezinta simptome sau secretie mamara.

In perioada 1-9 august va puteti programa la Donna Medical Center pentru a efectua Testul Papanicolau pentru san!

Donna Medical Center este o clinica dedicata sanatatii femeilor, specializata in diagnosticul cancerului mamar, dar si al altor afectiuni mamare, ginecologice sau endocrinologice.

Echipa de medici de inalta competenta asigura cel mai bun algoritm de screening, diagnostic, tratament si urmarire post-terapeutica intr-un mod personalizat.

Donna Medical Center ofera urmatoarele servicii: consultatii de specialitate (ginecologie, oncologie, endocrinologie, chirurgie, medicina interna), explorari imagistice (ecografie, sonoelastografie, mamografie), analize de laborator si consiliere psihologica.

Donna Medical Center sustine zilnic femeile in lupta lor impotriva cancerului si ii recomanda cu incredere fiecareia in parte: Controleaza-te! Fii sigura ca esti bine!
Pentru mai multe informatii, puteti sa vizitati si pagina de Facebook.

Donna Medical Center este localizat in Bucuresti, Str. Traian nr. 234, et. 1, sect. 2. Se pot face programari online sau telefonic la numerele: 021/252.32.32 , 021/252.32.33


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Controlul oncologic preventiv in stomatologie Controlul oncologic preventiv in...

    Nu de putine ori, la nivelul cavitatii bucale pot aparea anumite leziuni localizate mai ales pe mucoase. Originea acestor formatiuni poate avea ca punct de plecare anumite afectiuni sistemice precum si degenerari celulare la nivel local. In ultimii ani ne confruntam tot...citeste mai mult

  • Medicina functionala, sprijin eficient pentru pacientii oncologici Medicina functionala, sprijin...

    Centrul Secom vine in intampinarea dorinei oamenilor de a beneficia de tratamente naturale profesioniste, eficiente si personalizate prin aplicarea principiilor medicinei functionale si integrative. Medicina functionala si integrativa se bazeaza pe analiza holistica a...citeste mai mult

  • Examinarea PET/CT - O noua speranta in investigatia bolilor oncologice Examinarea PET/CT - O noua speranta...

    Diagnosticare In Romania exista peste 380.000 de bolnavi de cancer aflati in tratament. Anual, sunt diagnosticate in jur de 70.000 de cazuri noi de cancer. In 2007, cresterea numarului de bolnavi a fost de 10% fata de 2006. Incidenta si mortalitatea datorate...citeste mai mult