Pui cu sos de papaya

Pui cu sos de papaya

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

Puiul cu sos de papaya este o reteta usoara, savuroasa si sigura pentru consum in insuficienta cardiaca.

Datorita ingredientelor sale sanatoase si a modului dietetic in care este gatit, preparatul poate fi inclus si in dieta persoanelor cu intoleranta la lactoza, afectiuni renale, boala de reflux gastroesofagian si sensibilitate la gluten.

Ingrediente:

  • 300 grame papaya bine coapta
  • 1 lingurita ulei din seminte de struguri
  • 1 lingurita de miere
  • 1 jumatate lingurita ghimbir
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de piper negru
  • 40 grame nuci caju crude (neprajite si fara sare)
  • 1 piept de pui fara piele, dezosat

Mod de preparare:

Procesati pulpa de papaya in blender, apoi adaugati uleiul, mierea, ghimbirul, nucsoara, scortisoara, sare si piperul si amestecati bine.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, imprastiati nucile caju pe fundul acesteia, apoi asezati pieptul de pui taiat fasii subtiri si intindeti deasupra carnii sosul de papaya. Coaceti preparatul 20-25 de minute si serviti-l imediat.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Esentialul despre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala Esentialul despre medicamentele...

    Generalitati Medicamentele eliberate fara prescriptie medicala sunt cele pe care specialistii le numesc OTC-uri (over the counter) si la care pacientii pot apela pentru a ameliora o serie de afectiuni minore, fara sa se mai prezinte la medic. Ele se pot elibera direct...citeste mai mult

  • Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima, sodiu si zahar Ce trebuie sa stiti despre bolile de...

    Generalitati Desi multe alimente sunt bogate in zahar, grasimi sau sare si au de multe ori un gust bun, nu toate sunt benefice pentru sanatate. Riscul de a dezvolta boli de inima se poate mari din cauza alimentelor pe care le consumati. Grasimilor (in special celor...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate