Trateaza simptomele sindromului Intestinului iritabil

Trateaza simptomele sindromului Intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil (SII) este o afectiune functionala digestiva, ce se manifesta atat la femei (in procent de 60-65%), cat si la barbati (35-40%) si care este responsabila pentru scaderea dramatica a calitatii vietii celor ce sufera de aceasta afectiune.

Statisticile arata ca aproape 3 milioane de romani sufera de SII, acestia confruntandu-se cu o serie de simptome extrem de dureroase si suparatoare, cum sunt crampele abdominale, gazele intestinale, balonarea, diareea sau constipatia.

Din cauza lor, pacientii ajung adesea sa cheltuiasca sume importante de bani pentru vizite frecvente la doctorul gastroenterolog, investigatii medicale, zile de spitalizare sau pe terapii care nu fac altceva decat sa contribuie la gestionarea sau ameliorarea simptomelor, fara a reprezenta o solutie pe termen mediu sau lung.

In plus, simptomatologia sindromului de intestin iritabil determina o serie de neplaceri, care duc la scaderea productivitatii si care cresc rata de absenteism de la locul de munca.

De aceea, Innergy a lansat in Romania Probicol IBS, terapia ce contribuie la reducerea semnificativa a simptomelor sindromului de intestin iritabil, prin actiunea eficace asupra dezechilibrului florei intestinale, una din cauzele responsabile pentru aceste simptome.

Solutia terapeutica este sustinut de numeroase studii clinice internationale, care ii dovedesc eficacitatea si care arata ca 95% dintre pacientii tratati cu Lactobacillus plantarum 299v, tulpina prezenta in Probicol IBS, au simtit o ameliorare semnificativa a simptomelor asociate sindromului de intestin iritabil.

Cum functioneaza Probicol IBS?

Ingredientul activ al Probicol IBS este Lactobacillus plantarum 299v (LP 299v), o tulpina probiotica extrem de atent studiata, cu efecte dovedite in controlul simptomelor sindromului intestinului iritabil.

Conform specialistilor, una dintre cauzele acestei afectiuni este dezechilibrul florei intestinale, manifestata prin numarul redus de bacterii benefice existente in colon - in speta, lactobacilii si bifidobacteriile - si implicit, prin cresterea numarului de bacterii patogene, generatoare de boli.

In acest context, o tulpina probiotica sustinuta de cercetare stiintifica - Lactobacilus plantarium 299v -, administrata intr-o doza de 20 miliarde de CFU pe zi, echivalenta unei capsule de Probicol IBS, poate influenta in mod favorabil structura florei intestinale una din cauzele declansatoare si de intretinere ale sindromului de intestin iritabil.

LP299v este o tulpina rezidenta in intestinul omului sanatos ce adera de celulele epiteliale si prin actiunea metabolica specifica stimuleaza dezvoltarea unor bacterii benefice, precum lactobacilii si bifidobacteriile, determinand cresterea numarului lor si suprimarea microorganismelor responsabile pentru balonare, gaze intestinale, diaree sau constipatie.

In plus, conform studiilor, LP 299v influenteaza sistemul imunitar si stimuleaza productia de neurotransmitatori si eliberarea de serotonina, fapt care conduce la scaderea sensibilitatii intestinale si normalizarea peristalticii intestinale.

Consumul zilnic, timp de 4 saptamani, de Probicol IBS (Lp 299v) reduce semnificativ atat incidenta, cat si severitatea balonarii si flatulentei, ameliorand, in acelasi timp, senzatia de durere abdominala si senzatia de defecatie incompleta, normalizand in acelasi timp frecventa scaunelor.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Menta are efecte uimitoare pentru sanatate Menta are efecte uimitoare pentru...

    Generalitati Cand oamenii aud de menta, bomboanele sau inghetatata sunt primele lucruri la care se gandesc. Dar stiati ca frunzele de menta au fost utilizate de mii de ani ca medicamente pentru tratarea unei game largi de probleme intestinale. Uleiul extras din...citeste mai mult

  • Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Probleme (intime) de sanatate de la...

    Generalitati Problemele intime sunt mai dificil de abordat- pacientele sunt adesea prea jenate pentru a apela la medic si pentru a cere ajutor de specialitate, indiferent cat de delicata, dar si deranjanta este problema cu care se confrunta. Patologia...citeste mai mult

  • Despre balonare, eructatii si flatulenta Despre balonare, eructatii si...

    Generalitati Balonarea, flatulenta si eructatiile sunt procese, pe cat de stanjenitoare cand apar in public, pe atat de normale si naturale. Medicii isi fac probleme atunci cand pacientul nu le mai sesizeaza, insa nu atunci cand acestea exista. Flatulenta consta in...citeste mai mult