Cand sunt recomandate probioticele

Publicat la data de: 24 Noiembrie 2010 | Actualizat la data de: 24 Noiembrie 2010
Cand sunt recomandate probioticele

Probioticele trebuie sa fie parte din alimentatia noastra uzuala – deoarece ele sustin innoirea permanenta a florei intestinale si buna functionare a sistemului digestiv. Exista insa anumite situatii particulare cand consumul de probiotice este recomandat in mod expres, deoarece anumite conditii vor genera agresiuni suplimentare pentru flora intestinala.

Una dintre cele mai importante astfel de situatii este cea a consumului de antibiotice, in special cele luate pe care orala (inghitite). Antibioticele omoara, pe langa bacteriile care determina aparitia bolii, si bacteriile benefice din tubul digestiv. O scadere a numarului de bacterii intestinale protectoare, corelata cu apararea imuna mai slaba (sistemul imun deja este in lupta cu bacteriile care au determinat prima infectie, pentru care s-a recomandat consumul de antibiotice!) favorizeaza aparitia de infectii sau tulburari digestive secundare consumului de antibiotice.

Suplimentele probiotice, cum ar fi BIOTICS, ajuta la inlocuirea bacteriilor benefice pierdute si astfel intareste apararea organismului impotriva infectiilor secundare. Probioticul trebuie luat de la inceputul tratamentului cu antibiotic – la 2-3 ore dupa fiecare doza de antibiotic.

BIOTICS este un produs probiotic sigur, deoarece micro-organismele din compozitia sa fac parte in mod normal din tractul digestiv. Gama BIOTICS are doua produse: BIOTICS capsule pentru adulti si copii mari si BIOTICS Baby pulbere pentru suspensie, adresata copiilor mici.

Pentru mai multe informatii accesati www.biotics.ro


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Remediul perfect eficient impotriva afectiunilor digestive Remediul perfect eficient impotriva...

    Afectiunile digestive sunt unele dintre cele mai frecvente afectiuni ale zilelor noastre. Ne plangem adesea de balonari, diaree, constipatii, colici etc. Pentru sanatatea noastra si pentru evitarea acestor afectiuni este esentiala mentinerea echilibrului florei...citeste mai mult

  • Probiotice pentru sanatatea digestiei Probiotice pentru sanatatea digestiei

    Generalitati Legatura dintre probiotice si sanatatea noastra nu mai este de mult o noutate pentru gastroenterologi. „Tratamentul” cu probiotice poate fi util in multe din bolile tractului digestiv. Zecile de miliarde de bacterii vii –...citeste mai mult