Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice - CardioFort

Publicat la data de: 17 Martie 2011 | Actualizat la data de: 17 Martie 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati

Sus
Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice - CardioFort

Inima primeste oxigen si substante nutritive prin arterele coronare.
In anumite imprejurari, in deosebi cand peretele arterelor se ingroasa, lumenul arterelor se micsoreaza sau se astupa complet. Acest fenomen se produce datorita procesului ce incepe din tinerete numit - ateroscleroza. Afectiunile cardiace reprezinta principala cauza de deces a romanilor de varsta medie, ateroscreloza fiind una dintre cele mai importante.

Cardiopatia ischemica (CI) este cea mai frecventa boala intalnita atat in tara noastra, cat si la nivel mondial. Cardiopatie inseamna imbolnavirea inimii, iar ischemie inseamna irigare insuficienta. Manifestarile (semnalele) ischemiei (irigarii insuficiente) pot fi sub mai multe forme: angina pectorala, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca, tulburari de ritm, moarte subita.
Pacientii care sufera de aceste afectiuni au frecvent simptome care le afecteaza calitatea vietii, astfel durerea (angina) in spatele sternului este principala manifestare a unei cardiopatii ischemice. Afectiunile cardiace reprezinta o provocare majora pentru medicul cardiolog, chirurgul cardio-vascular, dar si pentru producatorii de aparatura medicala specializata.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Mortalitate si prevalenta
  3. Cele mai noi tratamente de revascularizare a inimii
  4. Beneficiile si rezultatele CardioFor
  5. Gratuitati si reduceri
  6. Citeste pe aceeasi tema

Mortalitate si prevalenta

Sus

Mortalitatea cardiovasculara este responsabila de peste 60 % din mortalitatea generala in Romania. Numarul pacientilor bolnavi de cardiopatie ischemica, aflati in evidentele MS, se ridica la aproape 1 milion de cazuri. Cardiopatia ischemica (angina pectorala, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca) se afla pe primul loc in topul cauzelor de deces din Romania (din 100 decese 60 sunt produse de bolile cardiovasculare). In fiecare an bolile cardiovasculare produc aproape 60.000 de decese - conform statisticilor oferite de Ministerului Sanatatii pt anul 2008.

Cele mai noi tratamente de revascularizare a inimii

Sus

Cu tot tratamentul maximal aplicat bolnavilor cu cardiopatie ishemica, un numar de bolnavi raman cu angina pectorala (angina refractara), iar la altii angina apare dupa un interval de timp de la aplicarea metodelor clasice de tratament.
tratamente noi
Prevalenta anginei refractare:
- 41% din cazurile de angina pectorala tratata farmacologic cu scheme medicamentoase complete, dupa un an de tratament, manifesta recurenta anginei;
- 24 – 30,3% din pacientii cu by-pass aorto-coronarian au recurenta anginei in primul an de la interventie si 40% din acestia in primii 6 ani;
- dupa PTCA (angioplastia coronariana percutanata transluminala): 25 -31% din pacienti au angina la 2 ani de la interventie.

Noua metoda de tratament utilizata in cardiologie foloseste undele acustice, cu ajutorul carora circulatia in zonele afectate de boala arterelor coronare este refacuta. Metoda este utila mai ales pentru pacientii cu angina pectorala la care angina pectorala nu raspunde la tratamentul recomandat sau la pacientii cu angina pectorala care nu pot beneficia de operatia de bypass sau angioplastie cu implantare de stent (vase coronarine prea mici, riscul operatiei prea mare, afectiuni asociate ce contraindica procedurile sau bolnavul nu este de acord cu operatia).

Detalii Tratament CardioFort
Tratamentul se aplica cu ajutorul unui aparat de ultima generatie, un echipament medical complex in care sunt integrate 3 aparate:
- electrocardiograf;
- ecocardiografcare (ce poate detecta zona in care vascularizatia inimii este deficitara);
- emitator de unde acustice (undele acustice sunt dirijate in zona de suferinta a inimii, zona ischemica, unde produc dezvoltarea circulatiei coronariene)

Beneficiile si rezultatele CardioFor

Sus

- interventia nu necesita spitalizare;
- interventia nu necesita anestezie;
- timp de tratament redus;
- monitorizarea interventiei in timp real;
- efecte rapide de revascularizare si ameliorare a durerii;
- stimularea formarii de noi vase de sange (angiogeneza);
- imbunatatirea anginei pectorale si a functiei cardiace;
- imbunatatirea capacitatii de efort;
- imbunatatirea calitatii vietii.
Metoda aceasta de tratament nu are efecte secundare (fara durere, fara aritmii, fara embolism arterial..etc)
cardioefort
In urma tratamentului se inregistreaza o diminuare a zonei cu irigare deficitara la pacientii:
- cu angina pectorala (durere);
- care nu pot face sau refuza sa faca operatie (Bypass);
- care nu pot face sau refuza sa implanteze stenturi;
- la care tratamentul cu medicamente are efecte slabe sau ineficiente.

Gratuitati si reduceri

Sus

Tratamentul CardioFort este o premiera in sistemul privat din Romania, atat prin inovatia din domeniu, dar si prin caracterul noninvaziv al interventiei. In perioada 21 martie 2011 - 30 aprilie 2011, in cadrul campaniei “Fara ea nu poti iubi” Gral Medical va ofera o consultatie gratuita la specialistul cardiolog si reducere 20% pentru interventia CardioFort si orice investigatie suplimentara necesara pentru intocmirea dosarului de calificare, efectuata la Gral Medical. Pacientii care au un diagnostic de cardiopatie ischemica pot prezenta analizele si investigatiile efectuate deja (fara a le mai reface).

Mai multe detalii legate de tratamentul revolutionar puteti obtine la:
Call Center: 021-323.00.00(02), mobil: 0724-242.259 sau online pe site-ul oficial al companiei:
www.gralmedical.ro, Clinica de Diagnostic Gral Medical - Str. Traian Popovici (Fosta Unitatii) nr. 79-91, sector 3, Bucuresti


Medici specialisti Cardiologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  •  Investigatii cardiologice de rutina Investigatii cardiologice de rutina

    Generalitati Investigatiile cardiologice de rutina sunt necesare atat persoanelor care nu au antecedente patologice cardiace, dar in special cardiacilor, pentru a urmari functia inimii fie, in urma unui tratament, fie dupa o interventie. Aceste investigatii...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate