Dializa de Excelenta la Institutul Clinic Fundeni


Dializa de Excelenta la Institutul Clinic Fundeni

In data de 6 iulie 2011 a avut loc Ceremonia de Inaugurare a noii Statii de Dializa Adulti si a noii Statii de Dializa Pediatrica din Institutul Clinic Fundeni. Noile statii de dializa sunt dotate conform celor mai noi si moderne standarde si pot deservi un numar de peste 100 de pacienti in hemodializa, precum si pacienti in dializa peritoneala: initierea tratamentului, tratamentul complicatiilor si ingrijirea pacientilor cu comorbiditati multiple care necesita substitutie renala (hemodializa, dializa peritoneala).

La ceremonia de inaugurare a noii Statii de Dializa Adulti si a noii Statii de Dializa Pediatrica din 6 iulie 2011 si la Conferinta de Presa, sustinuta cu aceasta ocazie, au participat: Dr. Carmen Orban, Manager al Institutului Clinic Fundeni, Dr. Florin Bodog, Director in Ministerul Sanatatii, Dr. Dorin Ionescu, Director Adjunct CNAS, Dr. Alina Tanase, Director Medical Institutul Clinic Fundeni, echipa de medici nefrologi a Institutului Clinic Fundeni (Prof. Dr. Mihai Voiculescu, seful Centrului de Medicina Interna – Nefrologie, Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, sef Sectie Pediatrie - Nefrologie Clinica), personalitati din lumea medicala (Prof. Dr. Mircea Penescu, Manager al Spitalului Clinic Carol Davila, Conf. Dr. Cristian Serafinceanu, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N. Paulescu), precum si reprezentanti ai companiilor International Healthcare Systems si SofMedica (George Sofianos, Director Executiv, Viorel Vasilascu, Director Renal, Dr.Carmen Gheorghiu, Manager Medical Operational), cei care prin efortul financiar propriu au contribuit la reamenajarea si dotarea tehnica a celor doua statii de dializa.

Statiile isi desfasoara activitatea in cadrul a doua entitati medicale cu traditie in domeniul dializei, respectiv Centrul de Medicina Interna si Nefrologie si Centrul de Pediatrie din Institutul Clinic Fundeni.

Statia de Dializa Adulti din Institutul Clinic Fundeni face parte din Centrul de Medicina Interna si Nefrologie, Clinica cu o indelungata traditie nefrologica, condusa de dl. Prof. Dr. Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei de Nefrologie si Acces Vascular din Romania, presedintele Fundatiei “Academician Marin Voiculescu”.

Mentionam faptul ca primele sedinte de hemodializa din Romania au avut loc in Clinica de Medicina Interna si Nefrologie Fundeni in anul 1963, sub conducerea Prof. Dr. V. Beroniade. Activitatea nefrologica a capatat un nou impuls prin preocuparile actualului sef al clinicii Prof. Dr. Mihai Voiculescu, care in anul 1995 a infiintat Centrul de Dializa pentru copii si adulti, la cererea conducerii Spitalului Fundeni, reprezentata de Prof. Dr. Alexandru Oproiu si ca raspuns firesc la necesitatile de ingrijire a patologiei nefrologice provenite din toate sectiile spitalului. in 1996 a fost infiintat Departamentul de Hemodializa, in organizarea caruia s-a implicat si Dr. Dimitrie Capsa si care a beneficiat de sprijinul companiei SofMedica ce a sustinut si sustine in continuare activitatea acestui centru pentru a oferi pacientilor dializati cele mai bune tratamente.

Ulterior, s-au dezvoltat departamentele de terapie intensiva nefrologica, imunologie si dializa peritoneala, prin activitatea colectivului de nefrologi formata din Dr. Camelia Achim, Dr. Diana Zilisteanu, Dr. Gener Ismail, Dr. Elena Rusu, Dr. Raluca Bobeica, Dr. Andreea Andronesi, cadre didactice universitare sau medici cercetatori, membrii in Societatea Europeana de Nefrologie, Dializa si Transplant Renal (ERA-EDTA), membrii ai Societatii Romane de Nefrologie si membrii fondatori ai Asociatiei de Nefrologie si Acces Vascular din Romania.

D-l Prof. Dr. Mihai Voiculescu a declarat: “In cadrul Centrului de Medicina Interna – Nefrologie si a Statiei de Dializa Fundeni putem oferi pacientilor toata gama de tratamente de epurare renala, conform celor mai moderne si eficiente protocoale internationale. Serviciile pe care le oferim sunt peste ceea ce recomanda protocoalele standard si baremul ghidurilor. Principiile care ne ghideaza sunt: personal inalt calificat cu pregatire multidisciplinara, tratamente personalizate, monitorizare atenta a pacientilor. In centrul nostru se ingrijesc cazuri complexe, cu comorbiditati, pentru care se prioritizeaza statusul biologic al bolnavilor, si nu se face rabat de la calitatea actului medical in favoarea costurilor”.

Compartimentul de Dializa Pediatrica a fost infiintat in 1992, cand in Clinica de Pediatrie Fundeni s-a efectuat prima hemodializa la un copil in Romania. Deserveste zona de Sud a Romaniei cu regiunile traditionale: Mehedinti, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, zona de Sud a Moldovei si Bucuresti. Este, de asemenea, si un renumit centru de instruire pentru medici si asistenti medicali din diverse zone ale Romaniei in domeniul asistentei medicale si epurarii extrarenale a pacientilor pediatrici cu patologie nefrologica. Compartimentul de Dializa Pediatrica asigura atat programul de hemodializa, cat si pe cel de dializa peritoneala. Echipa medicala ce isi desfasoara activitatea in cadrul Compatimentului de Dializa Pediatrica este membra a Societatii Europene de Nefrologie, Dializa si Transplant Renal (ERA-EDTA), membra fondatoare a Societatii Romane de Nefrologie si Urologie Pediatrica (SRNUP) si a Societatii Romane de Nefrologie (SRN). Echipa este condusa de Dr. Gheorghe Chiriac-Babei, Medic sef de Sectie Nefrologie Clinica si ii are in componenta pe Dr. Cristina Stoica, Dr. Mariana Vasilescu, Medic sef de Sectie Dializa Pediatrica si Dr. Adrian Lungu.
4657 vizualizari, 07 Iulie 2011

Citeste si

Arhiva
  • Este indicat tratamentul cu pilule contraceptive? Este indicat tratamentul cu pilule...

    Daca veti vizita site-urile care contin date despre anticonceptionale, veti constata ca in general, sunt impartite in doua: unele care recomanda masiv utilizarea anticonceptionalelor, minimalizand sau ignorand efectele secundare, si altele care recomanda precautie in...citeste mai mult

  • Regim alimentar dupa scoaterea fierii (colecistectomia) Regim alimentar dupa scoaterea fierii...

    Generalitati Scoaterea fierii este urmare de multe ori de probleme, pe care medicii le numesc “sindrom postcolecistectomie”; cele mai frecvente simptome sunt durerile in dreapta sub coaste, greata, gust amar, episoade de diaree, arsuri pe piept. Lipsa...citeste mai mult

  • Autohipnoza  - un instrument la indemana tuturor! Autohipnoza - un instrument la...

    Generalitati Oricat de dificil ar parea autohipnoza este un instrument la indemana multor persoane. Autohipnoza iti permite sa experimentezi intr-o alta maniera – ganduri, fantezii, imagini. Scenele care se deruleaza la nivel mental pot parea foarte reale desi...citeste mai mult

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK