O noua tehnica de inlocuire a articulatiilor genunchiului permite deplasarea dupa 2 ore de la operatie

Publicat la data de: 27 Iulie 2010 | Actualizat la data de: 27 Iulie 2010
O noua tehnica de inlocuire a articulatiilor genunchiului permite deplasarea dupa 2 ore de la operatie

Oamenii de stiinta au descoperit o tehnica revolutionara de inlocuire a articulatiilor genunchiului care permite pacientilor sa mearga dupa numai 2 ore de la interventie.

Pana in prezent, pacientii care au suferit o asemenea interventie chirurgicala puteau sa se deplaseze dupa 36 de ore de la operatie.

Chirurgul ortoped Tony Smith de la North Wales NHS Trust a conceput acest sistem impreuna cu o echipa de fizioterapeuti, anestezisti, asistente medicale si manageri ai spitalului. Acestia au combinat propriile idei cu ultimele inovatii din Australia, Copenhaga si USA. Conceptul este atat de nou pentru pacienti incat echipa a fost nevoita sa le ofere cursuri de prezentare a tehnicii si de sustinere.

Sistemul combina tehnici estetice noi cu un management extrem de eficient al durerii. Pentru calmarea durerii se folosesc antidepresive si medicamente traditionale. Aproximativ 2000 de pacienti vor beneficia de aceasta metoda revolutionara in urmatoarele 12 luni.

In viitorul apropiat, o tehnica asemanatoare ar putea fi folosita pentru tratamentul articulatiilor soldului si gleznei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Afectiunile genunchiului Afectiunile genunchiului

    Cauze Genunchiul este reprezentat de regiunea articulara situata la jonctiunea coapsei cu gamba. Articulatia genunchiului uneste femurul cu tibia si cu rotula. Adaptarea perfecta a suprafetei articulare a femurului cu cea a tibiei este asigurata prin existenta a...citeste mai mult

  • Hermafroditismul Hermafroditismul

    Generalitati Hermafroditismul sau intersexualitatea este o tulburare de dezvoltare sexuala, caracterizata prin existenta simultana a ambelor aparate reproducatoare; acestea pot fi prezente in totalitate sau partial, in diverse stadii de evolutie. Cuvantul...citeste mai mult

  • Despre fizioterapie Despre fizioterapie

    Generalitati Rolul real al fizioterapiei este acela de adjuvant pretios al recuperarii, cuprinzand tehnici deloc de neglijat. Totodata, nu trebuie cazut in extrema de a o considera cea mai importanta metoda de recuperare, mentalitate perpetuata in multe cabinete din...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate