Si adultii au ADHD!

Publicat la data de: 27 Iunie 2012 | Actualizat la data de: 11 Septembrie 2012
Si adultii au ADHD!

Pentru multa vreme s-a crezut ca ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder -Tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie), este o afectiune specifica celor mici si ca, pe masura ce ne maturizam, dispare. Cercetari recente arata ca si adultii au ADHD si ca aceasta tulburare le afecteaza in mod serios activitatea zilnica si performantele la locul de munca.

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie debuteaza intotdeauna in copilarie, dar poate trece neobservata. Manifestarile pot fi usor confundate cu lipsa de disciplina sau cu lipsa celor sapte ani de acasa, fiindca un copil cu ADHD nu se poate concentra suficient de mult timp asupra unor activitati propuse, de aceea si pierde interesul foarte rapid si devine agitat, neastamparat, tulburand activitatea celorlalti.

Totusi, un diagnostic nu poate fi pus mai devreme de varsta scolara, fiindca doar intr-un cadru foarte bine structurat devin foarte clar vizibile problemele de concentrare, agitatia, irascibilitatea, neputinta de a prioritiza si lipsa de organizare, specifice ADHD-ului.

Cand afectiunea nu este tratata in copilarie, persista si la varsta adulta. Statisticile arata ca 60% din copiii care au ADHD devin adulti cu ADHD, daca nu fac terapie specifica.

ADHD este un obstacol pentru cariera

Daca un copil cu ADHD are probleme cu invatatura desi este evident pentru toata lumea ca are potential, in cazul unui adult lucrurile se complica si mai tare. Pe masura ce responsabilitatile cresc si este nevoie de actiuni constante, care sa urmeze aceeasi linie pentru a construi o cariera sau relatiile cu ceilalti, adultul cu ADHD se simte coplesit. Chiar si in sarcinile minore care presupun rutina, adultul cu ADHD este depasit de situatie.

El nu se poate concentra pana la capat la sarcinile pe care le are de indeplinit, uita ce are de facut, nu reuseste sa fie atent la detalii, abandoneaza activitati pentru a incepe altele, de aceea nu da randament la locul de munca. La toate acestea se poate adauga si un comportament impulsiv. De aceea, adultul cu ADHD are probleme in a-si mentine relatiile profesionale, dar si in a pastra relatii interumane firesti.

Sunt persoane considerate iresponsabile

Hiperactivitatea care se manifesta in copilarie prin pofta de joaca iesita din comun, devine la adult o neliniste suparatoare. Ceilati il percep pe adultul hiperkinetic drept o persoana care creeaza haos, imprevizibila si care, mai mult, le induce si lor o stare de agitatie. Prin urmare, sunt putini cei care le prefera compania.

Si impolitetea este la ordinea zilei, fiindca adultii cu ADHD intarzie la intalniri, sunt neglijenti cu aspectul lor fizic si, de teama ca isi uita ideile, sau fiindca nu au rabdare, isi intrerup in continuu interlocutorul, iar discutiile isi pierd rostul. Pentru ca nu au prioritati clar stabilite si pentru ca iau decizii radicale in mod spontan, fara sa se consulte cu apropiatii, sunt catalogati adesea drept persoane dificile si iresponsabile.

Esecurile ii imping spre depresie

Profesional, adultul cu ADHD nu are un parcurs stralucit fiindca nu este constant in alegerile pe care le face. El isi schimba des jobul, de obicei in alte domenii care i se par atractive pe moment, de aceea nu are niciodata suficienta experienta pentru a fi promovat. Prin urmare, are si un statut socio-economic redus. Si relatiile de familie sunt dificile, incidenta divorturilor fiind mai mare in randul adultilor cu ADHD.

Toate aceste aspecte cresc riscul acestor persoane de a face depresie. Mai exact, datele arata ca adultul cu ADHD are un risc de 6 ori mai mare de face depresie comparativ cu o persoana care nu sufera de aceasta tulburare. Grav este faptul ca persoanele cu ADHD nu fac forme usoare de depresie, ci forme severe care raspund doar la tratamente medicamentoase, nu doar la terapie psihologica.

Asa mentii atentia si atenuezi hiperactivitatea

neuro optimizerTulburarile date de ADHD au si o componenta neurologica, de aceea, produsul 100% natural, Neuro Optimizer de la Secom, care contine ingrediente ce sustin metabolismul cerebral, precum citidina, fosfatidilcolina si L-Glutamina si aminoacizi precum acetil L-Carnitina si taurina ajuta la atenuarea simptomelor.

Este bine sa stii ca celula nervoasa are in componenta 30% fosfatidilcolina, a carei productie este stimulata de Neuro Optimizer si ca, de asemenea, produsul favorizeaza productia de neurotransmitatori precum adrenalina, acetilcolina, dopamina, noradrenalina, substante implicate in cresterea performantelor intelectuale si in mentinerea concentrarii optime pe durata efortului intelectual.

Datorita taurinei din compozitie, Neuro Optimizer influenteaza pozitiv procesele celulare, cum ar fi conducerea impulsurilor nervoase si contractia musculara. De asemenea, creste cantitatea de glucoza metabolizata de creier si rata de folosire a oxigenului. Acest lucru este foarte important deoarece creierul nu are propriile sale rezerve de glucoza, fiind dependent de cantitatea de glucoza metabolizata. Neuro Optimizer de la Secom contribuie la refacerea si la imbunatatirea functiilor cerebrale.

Mai mult decat atat, Neuro Optimizer stimuleaza memoria, imbunatateste capacitatea de concentrare si mareste rezistenta si adaptabilitatea in perioadele solicitante. Produsul este util si ca adjuvant in tratarea unor afectiuni precum deficitul de atentie, epilepsia, maladiile Alzheimer si Parkinson, senilitate, ataxie (tulburare de coordonare a miscarilor musculare voluntare), paralizie faciala, sindromul Down, scleroza multipla, etc.

Detalii despre produsele Secom poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • ADHD si pubertatea ADHD si pubertatea

    Generalitati Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) este tulburarea de comportament cel mai frevcvent intalnita in copilarie. Aceasta afecteaza intre 8-10% dintre copiii de varsta scolara si adolescenti. De obicei, diagnosticata in copilarie, conditia...citeste mai mult

  • Protectia totala a ficatului de la Secom Protectia totala a ficatului de la Secom

    Alimentatia necorespunzatoare, toxinele din mediu si stilul de viata alert ne influenteaza starea de sanatate. Ficatul este cel mai afectat organ, din cauza rolului sau de a filtra substantele toxice din sange, purificand zilnic aproximativ 2 mii de litri, de 400 de ori...citeste mai mult

  • Dusmanii de zi cu zi ai memoriei si atentiei Dusmanii de zi cu zi ai memoriei si...

    Generalitati Memoria este banca de date la care apelam atunci cand avem nevoie, iar capacitatea de invatare ne ajuta sa acumulam din ce in ce mai multe informatii utile si necesare, dar aceste procese, care se fac cu ajutorul functiilor cerebrale, sunt mai putin...citeste mai mult